26.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIOradea lansează o competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City

Oradea lansează o competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City

Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A a lansat o competiţie online de idei de startup-uri în domeniul Smart City – „Bright Night #6. Competiția va avea loc online pe website-ul makeitinoradea.ro/live și pe pagina de facebook a Make IT in Oradea, în data de 18 martie, cu mențiunea că înscrierile se pot face accesând link-ul http://bit.ly/brightnight6 şi urmând instrucţiunile prezentate pe website, până la data de 16 martie.

”Ideea unui proiect de oraș inteligent nu este o idee care s-a născut acum, ea a fost pregătită de ceva timp, unul din pilonii importanți fiind programul Make IT in Oradea.  O astfel de competiţie de idei de startup-uri în domeniul Smart City este  un tip proiect care ajută comunitatea, care vine cu răspunsuri concrete pentru industrie și pentru cei care vor să-și deschidă un business de acest fel în Oradea. Competiția este deschisă tuturor, indiferent că vin din România sau din afara țării, dar  care doresc să creeze în Oradea un business și locuri de muncă în zona IT. Tipul acesta de proiecte poate să ofere soluții pentru nevoile de digitalizare a unor instituții publice din Oradea sau pentru alte tipuri de servicii publice din oraș. Un exemplu viabil și funcțional în acest sens l-am văzut în Israel, în Tel Aviv existând deja un astfel de hub care generează soluții IT, soluții pe care le folosesc apoi orașele și industriile de la nivel global. Credem că și Oradea poate să înceapă un astfel de demers prin programul Make IT in Oradea„, a spus Mihai Jurca, city-manager Oradea.

Dezvoltarea de soluții și produse pentru orașele inteligente este un subiect căruia i se acordă o tot mai mare atenție și importanță în ultimul timp. Oradea, unul dintre cele mai performante, eficiente și moderne orașe din România, își propune astfel nu doar să implementeze astfel de soluții, ci să devină un pol de dezvoltare și export a unor astfel de soluții. Ultima iniţiativă importantă în domeniul dezvoltării strategice făcută de Primăria Oradea a fost înfiinţarea ONG-ului Make IT in Oradea, care are ca scop accelerarea dezvoltării startup-urilor de tech în Oradea. Inițiativa este realizată într-un parteneriat cu companii autohtone care dezvoltă produse software și parteneri naționali.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments