21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTerapia a început testele pentru a putea fabrica la Cluj FluGuard, medicamentul...

Terapia a început testele pentru a putea fabrica la Cluj FluGuard, medicamentul folosit în cazurile de COVID uşoare şi medii

Producătorul de medi­camente Terapia Cluj mai face un pas spre începerea producţiei în România a substanţei active favipiravir, sub denumirea de brand FluGuard, folosită în tratarea cazurilor uşoare şi medii de COVID-19 în spitale. Compania a anunţat că a început probele tehnologice pentru a confirma posibilitatea de a fabrica FluGuard în ţară. În plus, Terapia a mai adus peste 1,1 milioane de tablete de favipiravir în ţară, care urmează să fie distribuite către spitalele care tratează pacienţii cu COVID.

”Această nouă tranşă de FluGuard pe care compania noastră a adus-o în ţară vine în completarea altor livrări record, care până în prezent au ajutat la tratarea a peste 25.000 de pacienţi cu COVID cu forme medii şi uşoare. În plus, am explorat posibilităţile pentru extinderea capacităţii de furnizare a acestui medicament esenţial anti-COVID şi am demarat verificarea proceselor tehnologice în vederea fabricării acestui preparat în ţară, pentru că ne dorim să putem satisface această nevoie la nivel naţional, mai ales că ne pregătim de intrarea în cel de-al treilea val pandemic”, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia.

În total, din octombrie 2020, Terapia a livrat 3 milioane de tablete de favipiravir. FluGuard (favipiravir) este un medicament produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul local Terapia. Produsul este un antiviral de spectru larg, folosit în Japonia încă din 2014 pentru a trata infecţiile cauzate de virusul gripal. După apariţia COVID, studiile clinice au demonstrat că favipiravirul reduce durata bolii până la vindecare, de la 15 la mai puţin de 12 zile.

FluGuard este un medicament eliberat doar pe bază de prescripţie medicală, iar costul pentru pacient ajunge la 200 de lei, fiind vorba de un medicament inovativ. Terapia aşteaptă undă verde de la autorităţi şi pentru includerea ivermectinei în protocolul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu noul virus, având disponibilitate să aducă în ţară lunar 200.000 de tablete care conţin această substanţă activă.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments