web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de mobilă Sortilemn Gherla a ajuns la afaceri de 154 milioane lei în 2021

Producătorul de mobilă Sortilemn Gherla a ajuns la afaceri de 154 milioane lei în 2021

Sortilemn din Gherla a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 154 mil. lei (aproximativ 32 mil. euro), mai mică cu 6% faţă de anul anterior, în principal din cauza scăderii comezilor în perioda de lock­down, po­trivit Ziarului Financiar. Sortilemn a rea­lizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 164 mil. lei (34,6 mil. euro), un profit net de 809.167 lei (170.710 de euro), avand un număr mediu de 690 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pandemia a afectat şi societatea noastră, însă cu măsurile drastice de prevenţie a răspndirii virusului la locul de muncă, am reuşit să ţinem sub control posibile focare de infecţie. Regulile stricte au permis continuarea activităţii societăţii, reguli respectate şi în momentul actual. După perioada de lockdown a început să crească cererea în con­su­mul de mobilier, trend ce va continua şi în acest an, a declarat Michael Brand­huber, direc­tor general şi pro­prietar al compa­niei Sortilemn, citat de ZF.

Sortilemn este unul dintre cei mai mari produ­cători şi exportatori de mobilier din elemente mulate din placaj, com­binate cu elemente masive, metal, textil şi plastic din Romnia. La fabrica din Gherla, judeţul Cluj, se produc fotolii, scaune de birou, scaune de bucătarie, dar şi mobilier pentru copii. Sortilemn este unul dintre furnizorii locali importanţi ai IKEA, de la care retailerului suedez cumpără atât mobilă, cât şi decoraţiuni. Clienţii Sortilemn sunr din diverse ţări din Uniunea Europeană, dar şi din Canada, Japonia şi Asia de Sud-Est, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Acţionarul majoritar al companiei este omul de afaceri austriac Michael Brandhuber.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW