8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProprietarii Urbano Parks au în plan dezvoltarea a încă un parc industrial...

Proprietarii Urbano Parks au în plan dezvoltarea a încă un parc industrial lângă Turda, cu acces la nodul de autostradă dintre A3 şi A10

Urbano Parks, firmă fondată de antreprenorii Mircea Ilea, Alexandru Şerban şi Daniel Paraschiv din Cluj-Napoca, va finaliza în luna iulie a acestui an lucrările de construcţie pen­tru încă 8.500 mp de spaţii industriale clasa A, în cadrul eta­pei a III-a de dezvoltare a parcului logistic din zona de vest a oraşului Cluj-Napoca, potrivit Ziarului Financiar.

Astfel, parcul industrial şi lo­gistic Urbano Cluj Vest (UCV), situat în zona Floreşti-Gilău, va avea o suprafaţă totală con­struită de 25.500 mp, investiţia ajungând la 16,5 milioane de euro. Spa­ţiile parcului indus­tri­al variază între 1.150 mp şi 7.488 mp  şi au dis­po­nibile fiecare atât dock-uri, cât şi drive-in, po­tri­vit unor informaţii fu­r­nizate ante­rior de com­panie.

”În prezent, cei 17.000 de metri pătraţi de spaţii de pro­ducţie şi logistică, fina­li­za­ţi în etapele de dezvol­tare I şi II, sunt funcţionali şi uti­li­zaţi în totalitate de către şase companii, cumulând un nu­măr de 430 de angajaţi. Înce­pând cu luna ianuarie a acestui an, în cadrul pro­iec­tului Urbano Parks am con­ti­nuat cu etapa III de dez­vol­ta­re, construcţia a încă 8.500 de metri pătraţi de spaţii in­dus­triale clasa A. Astfel, după finalizare, în iulie 2021, se vor adăuga cel puţin încă două noi companii ca utilizatori în cadrul proiectului nostru, ajungând astfel la peste 500 de angajaţi care îşi vor desfăşura activitatea în parcul nostru din Gilău”, a spus Daniel Paraschiv, co-fondator Urbano Parks, citat de ZF.

Parcul este situat în zona Floreşti-Gilău, cu acces direct la DN1, lângă nodul Gilău al Autostrăzii Transilvania (A3) şi găz­duieşte în prezent companiile Englmayer România (lo­gistică), Mobilier 1 Concept (e-Commerce), Traust Cons­truc­ţii şi Instalaţii (construcţii şi amenajări interioare), Schu­ller Eh’Klar (comerţ), Whiteland Import Export (co­merţ) şi Emerson (producţie, cercetare şi dezvoltare). Gig­antul ame­rican Emerson a inaugurat luna trecută fabrica de corpuri de iluminat şi panouri electrice pentru atmosfere explo­zive din Urbano Parks, unde lucrează deja aproximativ 110 oameni.

Urbano Parks a fost fondat în 2019 pentru a răspunde nevoilor de spaţii industriale de clasă A pe partea de vest a zonei metropolitane Cluj-Napoca, potrivit companiei. În ultimii 20 de ani, zona de vest a Clujului s-a dezvoltat preponderent rezidenţial şi mai apoi şi comercial, iar activităţile industriale au continuat în Cluj-Napoca sau au migrat în zona de est (Bulevardul Muncii, Apahida, Jucu). După deschiderea circulaţiei pe segmentul de autostradă dintre Gilău şi Nădăşelu, tranzitarea Cluj-Napoca s-a mutat prin localitatea Baciu şi valorile de trafic între Gilău şi Cluj-Napoca s-au îmbunătăţit semnificativ. Printre planurile companiei în perioada următoare se află şi dezvolarea a încă unui parc industrial, lângă Turda, cu acces la nodul de autostradă dintre A3 şi A10.

Cei trei antreprenori implicaţi în proiectul Urbano Parks sunt Mircea Ilea, Alexandru Şerban şi Daniel Paraschiv. Mircea Ilea a fost unul dintre acţionarii companiei de televiziune prin cablu Seltron, vândută în 2007 către UPC. Daniel Paraschiv a fost director de dezvoltare pe Transilvania la CTP Invest, din 2018 în 2019, după ce lucrase anterior la EVW Holding şi Autoworld.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments