web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > TeraPlast Bistriţa a încasat 373 mil. lei din vânzarea diviziei Steel

TeraPlast Bistriţa a încasat 373 mil. lei din vânzarea diviziei Steel

Grupul TeraPlast a anunţat finalizarea tranzacţiei de vânzare a diviziei de produse din oţel către Kingspan Group. În 26 februarie, acţiunile TeraPlast în TeraSteel România şi Serbia, respectiv Wetterbest, au fost transferate către Kingspan, moment în care a fost plătit preţul tranzacţiei de 373 de milioane de lei, potrivit unui raport la bursă.

În urma vânzării, Grupul TeraPlast va fi redimensionat şi îşi continuă activitatea prin companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast, cu o concentrare puternică pe produsele din mase plastice, un domeniu cu un mare potenţial de creştere.

”După un 2020 cu rezultate record în istoria Grupului TeraPlast, finalizarea acestei tranzacţii completează veştile bune pe care le aducem în luna februarie acţionarilor noştri. Avem resurse financiare atât pentru a ne finanţa planurile de dezvoltare, cât şi pentru a acorda dividend special pentru acţionarii noştri. Lucrăm intens la implementarea investiţiilor cofinanţate prin ajutor de stat. Avem deja o linie nouă în funcţiune, restul tehnologiei urmând să sosească până la finalul lunii septembrie. În total, investim 165 de milioane de lei în TeraPlast şi Somplast. Practic, investim peste 25% din cifra de afaceri bugetată pentru 2021 si generăm circa 200 locuri de muncă. Dacă toate companiile din România ar face acelaşi lucru, ar însemna investiţii de 445 de miliarde de lei pe an în economia românească. Aşa am putea să ajungem Polonia ca performanţe economice. Prin aceste investiţii şi minimum două achiziţii pe care le planificăm, vom recupera cifra de afaceri şi EBITDA businessurilor vândute”, a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

Pentru întreg anul 2021, cifra de afaceri bugetată a Grupului TeraPlast este de 636,2 milioane de lei, cu 60% mai mare decât în 2020. Pentru aceeaşi perioadă, EBITDA bugetată a grupului este de 89,1  milioane de lei, cu 58% peste nivelul atins în anul precedent. Profitul generat de tranzacţia cu Kingspan va fi contabilizat în situaţiile financiare aferente trimestrului I din 2021.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW