web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > BCR a făcut profit de 814 mil. lei anul trecut, în creştere cu 37% faţă de câştigul din 2019

BCR a făcut profit de 814 mil. lei anul trecut, în creştere cu 37% faţă de câştigul din 2019

Grupul BCR a obţinut anul trecut un profit net de 814,1 mil. lei în creştere cu 37% faţă de câştigul din 2019, în condiţiile creşterii creditării şi a veniturilor. Creşterea câştigului din 2020 vine şi în contextul comparări cu un profit mai mic în 2019, din cauza unui provizion excepţional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe.

”Anul 2020 a creat un nou standard în ceea ce ne priveşte. Produsele şi ser­vi­ciile lansate în luni sau ani acum sunt lansate în câteva săptămâni. Anul 2021 va fi anul George Micro. Cu ajutorul cli­enţilor vom reuşi să creăm un nou stan­dard şi în acest segment. Este im­portant să investim în mod continuu. Am plecat pe un drum să încercăm să cre­ăm oportunităţi generaţiilor viitoa­re”, a declarat Sergiu Manea, CEO al BCR, într-o videoconferinţă de pre­zentare a rezultatelor financiare ale băncii din 2020.

Rezultatul operaţional al BCR s-a îm­bunătăţit cu 5,1%, până la 1,88 mld. lei în 2020, pe fondul unor venituri ope­raţionale mai mari şi al unor cheltuieli operaţionale mai reduse. BCR a raportat pentru 2020 un venit operaţional de 3,55 mld. lei, după o creştere cu 1,6%, determinată în prin­cipal de creşterea veniturilor nete din dobânzi şi a celor din tranzacţionare.

Venitul net din dobânzi a crescut anul trecut cu 5,1% comparativ cu ni­velul din 2019, până la 2,37 mld. lei, favorizat de volume mai mari de credite şi depozite, atât pe segmentul de clienţi retail, cât şi pe cel de corporate, parţial compensat de impactul din dobânzile de pe piaţă. Veniturile din dobânzi sunt cea mai im­portantă sursă de încasări pentru o ban­că, iar la BCR acestea reprezintă peste 65% din totalul veniturilor.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW