19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, mai 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALOperatorul privat de sănătate Gral Medical a preluat un laborator de analize...

Operatorul privat de sănătate Gral Medical a preluat un laborator de analize din Timişoara

Gral Medical a preluat laboratorul medical Labordiagostica din Timişoara şi a bifat prima achiziţie în vestul ţării, după ce până acum operatorul privat a mizat pe dezvoltare ţn centrul şi sudul ţării. Gral a avut un buget de 500.000 euro pentru preluarea laboratorului medical şi planul de investiţii pentru noua unitate în 2021.

”Dacă până acum ne-am axat cu extinderea reţelei de centre Gral în centrul şi sudul ţării, am reuşit să intrăm şi pe piaţa medicală din vestul ţării. Este primul pas dintr-un proiect ambiţios de dezvoltare ce a început în anii anteriori”, a spus  Robert Chiţan, director de dezvoltare al Gral Medical. Reţeaua de laboratoare Gral ajunge astfel la 15 laboratoare ce efectuează în total un volum de peste 8 milioane de analize anual.

Labordiagnostica activează pe piaţa din Timişoara din anul 2004, iar în 2019 a încheiat cu afaceri de 777.000 lei, cel mai ridicat nivel al afacerilor de la înfiinţare. Compania figurează cu şapte angajaţi şi a fost deţinută înainte de preluarea de către Gral de Mioara şi Dana Negru, care mai au şi alte companii în sfera diagnosticului de laborator, potrivit platformei de analiză financiară confidas.ro.

Strategia Gral urmăreşte  mărirea reţelei de centre în oraşe cu o popularţie de peste 200.000 de locuitori. Gral Medical continuă extinderea şi a anunţat că a finalizat două proiecte de investiţii de peste 600.000 euro într-un laborator de biologie moleculara în Bucureşti, unde se pot face în prezent peste 2000 de teste COVID RT PCR pe zi, iar paleta de servicii de biologie moleculară s-a mărit. În plus, spitalul OncoFort Craiova s-a relocat într-un spaţiu nou.

Grupul Gral a ajuns în 2020 la o cifră de afaceri de 40,4 mil. euro, o creştere de 25% faţă de anul anterior, mai anunţă compania. Motorul creşterii în 2020 a rămas segmentul serviciilor de spitalizare de zi aflat sub marca spitalelor OncoFort. Pentru 2021 compania şi-a propus o ţintă de peste 45 mil. euro cifra de afaceri. În 2021, Gral plănuieşte să extindă serviciile prin achiziţii de centre medicale sau reţele de centre.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments