21.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 30, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPandemia a adus afaceri de peste 1 mld. lei, plus 27%, pentru...

Pandemia a adus afaceri de peste 1 mld. lei, plus 27%, pentru compania de curierat Fan Courier

Compania de curierat Fan Courier, liderul pieţei locale de curierat, a trecut în 2020 de pragul de 1 miliard lei cifră de afaceri , după o creştere de 27% faţă de anul anterior ca urmare a majorării activităţii generate de pandemie.

”Schimbările majore şi rapide pe care le-a adus criza provocată de SARS-COV2 în economie şi societate s-au reflectat pe tot parcursul anului trecut şi în activitatea noastră curentă, echipele noastre de curieri fiind în linia întâi pe tot parcursul anului. Din cauza restricţiilor impuse, multe business-uri s-au reorientat către vânzările exclusiv online, consumatorii au ales să folosească mai mult şi mai des serviciile de curierat, astfel că activitatea noastră curentă a fost luni de zile comparabilă cu vârfurile de sărbători sau Black Friday. Ne aşteptam la o creştere mai mare decât estimările iniţiale şi chiar la depăşirea pragului de 1 miliard de lei. Acum, odată cu încheierea exerciţiului financiar pentru anul trecut, rezultatele financiare confirmă efortul excepţional făcut de echipa noastră pe tot parcursul anului trecut. În 2020, Afacerile FAN Courier au depăşit 1 miliard de lei”, a declarat  Felix Pătrăşcanu, managing partner FAN Courier, citat de Ziarul Financiar.

Totodată, pentru anul acesta compania de curierat estimează o creştere între 10% şi 15%, în funcţie de evoluţia crizei sanitare şi ce impact va avea în economie. Astfel, FAN Courier ia în calcul un avans de 10% al veniturilor în varianta în care situaţia sanitară începe să se relaxeze sau un avans de 15% în cazul în care presiunea pe serviciile de curierat generată de comerţul online rămâne ridicată.

De asemenea, bugetul de investiţii al Fan Courier pentru anul acesta se ridică la 20 milioane euro, iar una dintre cele mai importante investiţii este HUB-ul de la Cluj-Napoca, care urmează să fie dat în funcţiune până la finalul anului 2021.

HUB-ul de la Cluj-Napoca, al treilea construit după cele de la Ştefăneşti şi Braşov, va fi dotat cu  bandă de sortare cu o capacitate de 7.500 de colete/oră şi va avea 300 de angajaţi. Investiţia în noul HUB este estimată la 7 milioane de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments