8.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂTaparo angajează 120 de oameni pentru fabrica de mobilă din Maramureş

Taparo angajează 120 de oameni pentru fabrica de mobilă din Maramureş

Producătorul de mobilier tapiţat Taparo, controlat de antreprenorul Ioan Filip, are disponibile în prezent 122 locuri de muncă la fabrica din localitatea Borcuţ, de lângă Târgu Lăpuş, cele mai multe joburi fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor (50), muncitori necalificaţi în industria confecţiilor (20), tapiţeri (20), con­fec­ţioneri articole din piele şi înlocuitori (15) sau tâmplari (10), po­trivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Ju­de­ţene pentru Ocupa­rea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş.

Ioan Filip, un ingi­ner cu background în in­dustria textilă, a in­trat în business cu o fila­tură de bumbac în ora­şul natal Târgu Lăpuş, iar după un de­clin al domeniului textil a încercat să transfere ac­i­vitatea către prelu­cra­rea lemnului şi a început parteneriatul cu IKEA, pentru care este încă furnizor de mobilă. Taparo este unul dintre cele mai mari grupuri din industria de mobilă de pe plan local, fiind al doilea cel mai mare producător de mobilă după Aramis Invest, o altă companie din Maramureş.

Taparo produce în fabrica sa din Borcuţ (jud. Maramureş), care se întinde pe o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi,  canapele, mobilier pentru dormitoare, sufragerii şi grădini, conform ultimelor date. Fabrica Taparo a fost construită în 2005 pe bazele unei filaturi de bumbac, care a funcţionat din 1973 până în 2004 şi iniţial producea doar canapele şi fotolii. De-a lungul timpului, producătorul a mai adăugat liniei de fabricare şi articole tapisate pentru grădină, dar şi o linie dedicată cadrelor din lemn. Grupul Taparo mai include companiile Eurocomfil Invest (Târgu-Lăpuş) şi 4Brands (Baia Mare). În fabricile Taparo şi Eurocomfil Invest, familia Filip produce canapele, scaune, paturi şi fotolii, iar în fabrica 4Brands saltele şi perne.

Taparo exportă peste 90% din producţie, fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori ai retailerului de mobilă suedez IKEA, conform ultimelor date. Compania Taparo a avut în 2019 o cifră de afaceri de apoximativ 275,9 milioane de lei şi un profit net de 4,7 mil. lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments