web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Producătorul de carton ondulat Rondocarton a investit 12,5 mil. euro în automatizarea fabricilor din Apahida şi Târgovişte

Producătorul de carton ondulat Rondocarton a investit 12,5 mil. euro în automatizarea fabricilor din Apahida şi Târgovişte

Rondocarton, cel mai mare producător de carton ondulat din România, a realizat anul trecut investiţii de 12,5 mil. euro, în principal pentru modernizarea şi automatizarea fabricilor din Apahida, judeţul Cluj, şi Târgovişte, Dâmboviţa. Cele două fabrici au o capacitate totală de producţie de 120.000 de metri pătraţi de ambalaje de carton ondulat pe an, iar compania vinde cea mai mare parte a producţiei, în jur de 90%, pe piaţa locală, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Rondocarton.

În 2019, Rondocarton a preluat 60% din compania Transilvania Pack & Print (parte a grupului austriac Offsetdruckerei Schwarzach), un producător de ambalaje de carton şi etichete cu sediul în localitatea Şura Mică, la 10 km de municipiul Sibiu. Compania are o capacitate de producţie anuală de peste 5.000 de tone de hârtie şi carton şi de aproximativ 4.000 de tone de carton ondulat-caşerat, potrivit unor informaţii anterioare.

”Anul trecut am realizat investiţii totale de 12,5 mi­lioane de euro pentru cele două fabrici Rondocarton din Apahida şi Târgovişte, chiar dacă a fost un an dificil. În 2020 piaţă a fost volatilă, au fost luni foarte slabe, urmate de luni cu vânzări record, chiar şi după perioadă stării de urgenţă. Cred că acest trend se va păstra şi în 2021, iar piaţa va trece printr-o revenire prelungită”, a declarat Mihnea Bâldea, general manager Rondocarton. Compania a avut în 2020 afaceri de 85 milioane de euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW