web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Antreprenorul Bogdan Bumbuk a bugetat investiţii de 5 mil. euro în extinderea producţiei la fabrica din Baia Mare

Antreprenorul Bogdan Bumbuk a bugetat investiţii de 5 mil. euro în extinderea producţiei la fabrica din Baia Mare

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi con­torizare a energiei electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bog­dan Bumbuk din Baia Mare, are în plan o investiţie de 5 mil. euro în extin­derea pro­ducţiei. Pentru susţinerea acestei investiţii, compania a  depus un proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR). PGA Electric deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate secto­rului energetic şi o fabrică de echi­pa­mente electrice de distribuţie şi conto­rizare.

”Anul trecut am achiziţionat un teren în imediata proximitate a actualei locaţii şi am depus un proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional de 5 mil. euro, prin care vom extinde capacitatea de producţie într-o nouă hală, de 5.000 de metri pătraţi. Creşterea capacităţii de pro­duc­ţie va permite companiei să dema­reze ope­raţiunile de export în comunitatea euro­peană, parte a strategiei noastre de dez­voltare”, a declarat Bogdan Bumbuk, directorul general şi proprietar al companiei PGA Electric. Antreprenorul băimărean a mai spus că piaţa de construcţii-montaj ener­getice nu a fost influenţată negativ de pandemie în 2020, proiectele de investiţii au continuat, şi estimează că 2021 va fi un an bun pentru acest domeniu de activitate.

Compania din Baia Mare se ocupă cu producţia de materiale pentru reţele şi branşamente electrice (cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice), având contracte de livrare directă cu ENEL, E-ON şi Electrica, însă principalii clienţi ai PGA Electric sunt firmele care execută lucrări de construcţii linii electrice şi branşamente electrice.

Compania comercializează toată gama de materiale electrice pentru uz industrial şi casnic, cabluri şi conductori, jgheaburi metalice şi PVC pentru trasee de cabluri, corpuri de iluminat industriale, decorative, echipamente de distribuţie de joasă şi medie tensiune, manşoane şi terminale, etc. PGA Electric a ajuns la 240 de angajaţi şi intenţionează să crească cu 10% personalul în acest an.

PGA Electric a fost înfiinţată în anul 2000 de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, având ca principal domeniu de activitate fabricarea altor fire şi cabluri electrice. Afacerea a fost demarată de antrepronorul băimărean din economiile adunate din salariul de agent de vânzări. Bumbuk a ajuns în urmă cu doi ani în finala competiţiei EY Entrepreneur Of The Year, a cărei ceremonie de premiere a avut loc la finalul lunii februarie 2019.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW