web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Fabrica de măşti şi echipamente medicale pentru spitale Coramed din Hunedoara a avut afaceri de 10 mil. lei în 2020

Fabrica de măşti şi echipamente medicale pentru spitale Coramed din Hunedoara a avut afaceri de 10 mil. lei în 2020

Fabrica de măşti şi echipamente medicale pentru spitale Coramed, cu o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara, a înregistrat creşteri de 40% la afaceri în 2020 faţă de anul anterior, ceea ce a dus compania peste pragul de 10 mil. lei anul trecut, potrivit Ziarului Fiananciar.

”Suntem pe piaţă din anul 2006. Pentru noi a fost o continuitate, a fost un an bun, am evoluat bine. Am accesat şi fondurile guvernamentale. Vom vedea anul acesta cum vom evolua, incer­titudinea e foarte mare, au apărut multe societăţi pe piaţă care au profitat de o legislaţie permisivă, foarte multe societăţi s-au apucat să producă măşti, au achiziţionat un utilaj simplu, materie primă şi au devenit rapid producători, ceea ce a şi dus la apariţia de produse neconforme”, a spus Daniel Cosman, unul dintre proprietarii comapniei, citat de ZF.

Acesta a explicat că piaţa de produse medicale şi sursele de la care pro­du­cătorii iau materie primă s-au schimbat la începutul pandemiei, furnizorii solicitând termene de plată înainte de livrare. Antreprenorul a spus că banii de la guvern au fost investiţi în materie primă, dar şi în plata salariilor.

Clienţii Cora­med sunt spitale, clinici, dar şi per­soane private, iar compania cola­borează cu far­ma­cii şi pune în vânzare şi online, pe site-ul propriu, măştile sau echipamentele medicale fabricate în România. Dacă la începutul pandemiei preţul de pro­ducător ajungea la 0,8 lei bucata pentru o mască, în prezent ofertele Coramed ajung şi la 0,22 lei pe bucată. Coramed a fost printre primii producători locali de măşti la înce­putul pan­de­miei, în con­textul în care lipsa din piaţa inter­na­ţio­nală a pro­du­selor de pro­tecţie lăsa spi­talele fără măş­ti sau com­bi­ne­zoane în lupta cu virusul.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW