18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTAntreprenoarea Daniela Graura produce în Făgăraş zacuscă, dulceaţă şi sosuri de 34.000...

Antreprenoarea Daniela Graura produce în Făgăraş zacuscă, dulceaţă şi sosuri de 34.000 de euro

Antreprenoarea Daniela Graura are mai bine de 26 de ani de experienţă în in­dus­tria HoReCa, iar acum 10 ani şi-a extins activitatea cu GourmeTradiţional, un brand sub care produce şi vinde borcane de zacuscă, dulceaţă şi sosuri, toate preparate în Făgăraş, potrivit Ziarului Financiar.

”Avem şi alte activităţi în domeniul ospi­ta­lităţii, adică un restaurant (Casa Terra) şi o divi­zie de catering (Gourmet Tour). Acum zece ani am început să facem borcane cu dul­ceaţă, zacuscă, chutney (tip de sos – n. red.), adică ceea ce se numeşte GourmeTra­di­ţio­nal. În 2020, am dezvoltat mai mult gama de produse”, a spus Daniela Graura, citată de ZF.

Gama de produse GourmeTradiţional cu­prinde atât preparate dulci, precum siro­puri, gemuri şi dulceţuri, cât şi mai multe sortimente de zacuscă şi câteva produse menite să însoţească brânzeturile.

”Atelierul se află în Făgăraş. Am in­­vestit anul trecut într-o bucătărie mo­­bilă, printr-un proiect de fi­nan­ţare. Investiţia a fost de 38.000 de euro – par­ţial fonduri europe­ne, parţial con­tri­buţia noastră.”, a mai spus Graura.

Fructele şi legumele provin de la culti­va­tori din zona Făgăraşu­lui. Ele sunt cum­părate şi prelucrate de o echi­pă formată din circa 16 an­ga­jaţi perma­nenţi, cărora li se adau­gă, periodic, colabo­ra­tori. GourmeTra­di­ţio­nal a în­sem­nat în 2020 o cifră de afaceri de 34.000 de euro.

Nu avem un site unde se pot plasa co­menzi şi nici nu ne gândim să facem. Asta nu ne împiedică totuşi să livrăm către clienţi care vând mai departe pe site-urile lor. Suntem de ase­menea prezenţi în băcănii din Bucureşti, precum Pain Plaisir, sau Braşov“, mai spune Daniela Graura. Comenzi se pot plasa şi tele­fonic sau pe adresa de e-mail a companiei.

Pentru 2021, planul fondatoarei GourmeTra­diţional este să dezvolte mai mult gama de produse, mizând mai degrabă pe diversitate decât pe cantitate. În ceea ce priveşte preţurile, de pildă, sub brandul GourmeTradiţional, un borcan de dulceaţă din afine de pădure, la 250 de grame, costă 14,5 lei, iar un borcan de 300 de grame de zacuscă simplă cu vinete este 14 lei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments