4.7 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 10, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIFraţii Cristian şi Irina Drăguţ au investit 1,4 mil. euro în Vama...

Fraţii Cristian şi Irina Drăguţ au investit 1,4 mil. euro în Vama 54, o cabană boutique din comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov

Cristian şi Irina Drăguţ, frate şi soră, au investit până în prezent 1,4 milioane euro în Vama 54, o cabană boutique din comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov. Deşi pandemia a afectat considerabil industria turis­mu­lui din România, businessul deţinut de familia Drăguţ a reuşit anul trecut să se aproprie de cifra de afaceri obţinută în 2019, astfel că în 2020 cabana a înre­gistrat venituri de circa 2 milioane lei, potrivit Ziarului Financiar.

”Anul 2020 a fost complicat, a început bine, dar apoi a venit luna martie, care ne-a prins cu avansuri încasate pentru sejururi viitoare de aproximativ 500.000 lei, a fost destul de dificil. Însă din mai, când am redeschis, lucrurile au revenit la normal sau cât se poate de normal în condiţiile actuale. Ne-au crescut costurile datorită măsurilor de siguranţă implementate, ne-au scăzut puţin încasările, cel puţin în sezonul de vârf, pe fondul trecerii restaurantului a la carte la circuit închis, dar am reuşit să închidem anul cu bine”, a spus Cristian Drăguţ, proprietarul cabanei Vama 54, citat de ZF.

Cabana Vama 54 a fost deschisă în anul 2014, după ce familia Drăguţ şi-a petrecut o vacanţă acolo şi a hotărât să îşi deschidă un business în turism după ce a accesat fonduri europene. Înainte de a lua decizia de a-şi deschide o unitate de cazare, Cristian Drăguţ a fost eva­luator într-o instituţie a statului, astfel a avut ocazia de a vedea sute  de unităţi de cazare din România. Prin prisma locului de muncă, Cristian Drăguţ a putut să analizeze modele de business, structuri, cât şi echipele de angajaţi.

”Investiţia iniţială a fost de 800.000 euro, dar în fiecare an am investit cel puţin 70.000 euro, deci total investiţia apreciez că se ridică la 1,4 milioane euro. Anul acesta am implementat un nou business, vom creşte capacitatea de cazare prin amplasarea unor căsuţe mobile de cinci stele importate din Italia. Astfel, vom satisface mai bine nişa principală de turişti, familiile cu copii, pentru că aceste structuri sunt special concepute pentru familii cu doi sau trei copii.Investiţia de anul acesta este în jur de 400.000 euro, dar conform planului de business al nostru ne vom dubla încasările şi vom putea în toamnă sau în primăvara viitoare să construim şi un centru spa”, explică Cristian Drăguţ.

Încă de la deschiderea unităţii de cazare în 2014, veniturile cabanei au crescut anual cu 20-25%, dar în 2020 cifra de afaceri a stagnat la nivelul din 2019, adică la aproximativ 2 mil. lei. Anul 2021 se arată a fi unul bun pentru unitatea de cazare, astfel că în luna ianuarie gradul mediu de ocupare a fost de 98%.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments