23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALPolonezii de la Impro investesc 10 milioane de lei în fabricile din...

Polonezii de la Impro investesc 10 milioane de lei în fabricile din Cluj şi Timişoara

Producătorul de acoperişuri şi panouri termoizolante Impro, sub­si­diara grupului polonez cu acelaşi nu­me, investeşte în acest an 10 milioane de lei în cele două fabrici pe care le are în România.

”Anul acesta investim masiv atât în fabrica de panouri sandwich şi table cu­tate industriale din Timişoara, cât şi în fabrica de ţigle metalice şi table cu­tate din Cluj. Investiţiile se ridică la peste 10 mi­lioane de lei. Ne propunem ca anul acesta să ne creştem cota de pia­ţă prin diversificarea ofertei şi prin noi soluţii tehnologice în domeniul aco­peri­şu­rilor”, spune Mircea Pasenciuc, direc­torul general al companiei, citat de Ziarul Financiar.

Businessul Impro din România nu a avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei, spune el. Astfel, cifra de afaceri a crescut cu peste 15% faţă de anul precedent, când compania a raportat venituri de 108 milioane de lei. Numărul de angajaţi din 2019 era 72, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, însă acesta va creşte în 2021..

Polonezii de la Impro au în România două fabrici – de acoperişuri şi de panouri termoizolante. Compa­nia a preluat la sfârşitul anului 2017 fabrica de panouri de tip sandwich din Timişoara de la italienii de la Marcegaglia. Grupul era deja prezent în România din 2009, iar până în 2016 a funcţionat cu o singură linie de producţie, într-un spaţiu închiriat, urmând să deschidă propria fabrică în localitatea Jucu, din judeţul Cluj.

Impro este deţinută integral de Blachprofil 2 din Polonia, cu activitate pe pieţele din Europa. Grupul a fost înfiinţat în Polonia în 1995, având ca obiect de activitate comerţul cu aco­perişuri de tablă. Compania s-a extins treptat cu linii de producţie şi reţele de distribuţie în Polonia, dar şi în Cehia, Slovacia, Ungaria şi România. Din portofoliul Blachprofil fac parte ţigle metalice, sisteme de jgheaburi din oţel, lucrări de tinichigerie, ferestre pentru acoperiş, coşuri de aerisire şi produse din oţel

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments