web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > Exemplu de business: Afacerile producătorului de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin, controlat de familia Oltean, au crescut cu 31% în 2020

Exemplu de business: Afacerile producătorului de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin, controlat de familia Oltean, au crescut cu 31% în 2020

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM, controlat de familia Oltean din Reghin, a înregistrat anul trecut o creştere de aproximativ 31% a afacerilor faţă de anul anterior, susţinută de lansarea unei noi game de tractoare pentru fermele de familie, de reţeaua dezvoltată de dealeri externi, dar şi de unele proiecte ale companiei care au ajuns la maturitate în 2020, potrivit Ziarului Financiar. Compania IRUM a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de aproximativ 87 mil. lei (18,4 mil. euro), un profit net de aproximativ 6,4 mil. lei (peste 1,3 mil. euro), având un număr mediu de 438 de angajaţi, conform datelor publice.

”Anul 2020 a fost un an plin de provocări, în care obiectivul nostru principal a fost protejarea oamenilor şi menţinerea unui loc de muncă stabil pentru aceştia, lucru care a fost posibil printr-un efort financiar major în zona comercială şi de producţie. Pentru gestionarea întregii crize ne-am confruntat cu o creştere foarte mare a cheltuielilor, neprevăzută, însă ne-am asigurat că toată lumea lucrează într-un regim de siguranţă, respectând absolut toate normele impuse de legislaţia în vigoare’”, a declarat Mircea Oltean, CEO IRUM Reghin, citat de ZF.

Compania IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încărcătoare, transportoare, echipamente pentru întreţinerea drumurilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Pe plan local, IRUM vinde prin intermediul punctelor proprii de vânzare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor forestiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva.

În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu (cel mai important fiind noul tractor agricol românesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult.

IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud şi Chile. Ponderea exportului este de aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii IRUM.

”Fiind focusaţi pe îmbunătăţirea capacităţilor noastre de producţie, fabrica se află într-un proces continuu de retehnologizare şi de creştere, astfel că suntem în plină desfăşurare cu toate planurile de dezvoltare. Investiţiile pentru 2020 au fost de 3 milioane de euro şi putem deja spune că efectele se văd în rezultatele de pe liniile de producţie. Am implementat un proiect ce vizează mărirea capacităţilor de producţie a utilajelor agricole şi forestiere, prin construcţia unei noi hale şi achiziţia unor echipamente de ultimă generaţie pentru prelucările mecanice de roti dinţate, oferind astfel şi posibilitatea creării a 50 noi locuri de muncă”, a spus Mircea Oltean.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW