web analytics
Sunteți aici
Home > ANTREPRENORI DE SUCCES > Antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare merge spre afaceri de 18,5 mil. euro cu producătorul de cabluri şi echipamente electrice PGA Electric

Antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare merge spre afaceri de 18,5 mil. euro cu producătorul de cabluri şi echipamente electrice PGA Electric

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, şi-a bugetat pentru 2021 o cifră de afaceri de 90 mil. lei (18,5 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul trecut, conform datelor primite de la companie. PGA Electric a finalizat anul 2020 cu afaceri totale de 78 mil. lei (16,2 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul anterior. Compania deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate sectorului energetic şi o fabrică de echipamente electrice de distribuţie şi contorizare.

”Afacerile companiei noastre au evoluat cu 8% în 2020 faţă de anul anterior, în ciuda contextului economic dificil. Activitatea de producţie şi distribuţie a continuat pe tot parcursul anului 2020, datorită măsurilor responsabile de prevenţie care s-au implementat, iar numărul de îmbolnăviri în cadrul personalului a fost unul extrem de redus”, a declarat Bogdan Bumbuk, directorul general şi proprietarul companiei PGA Electric.

Compania din Baia Mare se ocupă cu producţia de materiale pentru reţele şi branşamente electrice (cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice), având contracte de livrare directă cu ENEL, E-ON şi Electrica, însă principalii clienţi ai PGA Electric sunt firmele care execută lucrări de construcţii linii electrice şi branşamente electrice.

Compania comercializează toată gama de materiale electrice pentru uz industrial şi casnic, cabluri şi conductori, jgheaburi metalice şi PVC pentru trasee de cabluri, corpuri de iluminat industriale, decorative, echipamente de distribuţie de joasă şi medie tensiune, manşoane şi terminale etc.

”Anul trecut am achiziţionat un teren în imediata proximitate a actualei locaţii şi am depus un proiect de finanţare prin Programul Operaţional Regional de 5 mil. euro, prin care vom extinde capacitatea de producţie într-o nouă hală de 5.000 de metri pătraţi. Creşterea capacităţii de producţie va permite companiei să demareze operaţiunile de export în comunitatea europeană, parte a strategiei noastre de dezvoltare”, a spus Bogdan Bumbuk.

Antreprenorul băimărean a mai spus că piaţa de construcţii-montaj energetice nu a fost influenţată negativ de pandemie în 2020, proiectele de investiţii au continuat, şi estimează că 2021 va fi un an bun pentru acest domeniu de activitate. Compania a ajuns în prezent la 240 de angajaţi şi intenţionează să crească cu 10% personalul în acest an.

PGA Electric a fost înfiinţată în anul 2000 de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, având ca principal domeniu de activitate fabricarea altor fire şi cabluri electrice. Afacerea a fost demarată de antrepronorul băimărean din economiile adunate din salariul de agent de vânzări. Bumbuk a ajuns în urmă cu doi ani în finala competiţiei EY Entrepreneur Of The Year, a cărei ceremonie de premiere a avut loc la finalul lunii februarie 2019.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW