6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv creează peste 400 de...

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv creează peste 400 de noi locuri de muncă la începutul lui 2021

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, subsidiara locală a grupului suedez Autoliv cu vânzări globale de peste 8,5 mld. dolari şi 67.000 de angajaţi la nivel global, a angajat peste 1.500 de oameni în 2020, reuşind nu doar sădepăşească momentele critice ale pandemiei, dar şi să contracteze noiproiecte şi să creeze locuri de muncă. Compania continuă să recruteze,având deschise peste 350 de poziţii pentru operatori, dar şi pentru mai bine de 50 de specialişti.

Pentru Autoliv, cel mai mare producător global de sisteme de siguranţă auto, anul 2020 a fost un an al adaptării la ”noua normalitate”, al rezilienţei şi al siguranţei. Deşi puternic afectată de blocajul industriei auto din primăvară, compania a luat măsuri prompte pentru a securiza businessul şi pentru a asigura sănătatea şi siguranţa propriilor angajaţi. Ulterior, în contextul creşterii cererii şi al contractării de noi proiecte şi noi beneficiari, Autoliv a angajat peste 1.500 de oameni, ajungând la aproape 11.000 de angajaţi în România.

Pe fondul relansării cererii şi a creşterii comenzilor, Autoliv România şi-a crescut capacitatea de producţie, reuşind o campanie de recrutare fără precedent. Peste 1.500 de operatori şi aproape 100 de specialişti s-au alăturat companiei în a doua jumătate a anului, iar la acest moment, Autoliv are alte câteva sute de posturi deschise pentru operatori şi zeci de oportunităţi pentru specialişti: 

”Continuăm să recrutăm pentru că am reuşit să aducem în România proiecte şi contracte importante sau să transferăm capacităţi de producţie din alte ţări. Într-un an cu atâtea provocări, am reuşit să ne mutăm în ”casă nouă” la Oneşti, acolo unde producem volane şi continuăm să extindem capacităţile de producţie din Braşov şi Lugoj”, afirmă Răzvan Arsene, directorul general al companiei.

Industry 4.0 este un proces de actualitate în Autoliv, majoritatea poziţiilor deschise fiind în zona de automatizare şi digitalizare, acolo unde compania şi-a setat obiective importante, ce trebuie atinse până în 2024. Astfel, la Braşov, oportunităţile de angajare sunt, spre exemplu, pentru Project Manager, RPA Developer, dar şi System Integration Engineer.

Compania se află şi în curs de implementare a unor soluţii de Business Intelligence în toate diviziile sale, astfel că în lista amplă de posturi disponibile se regăsesc şi poziţii de BI Business Expert sau IT Business Analyst. De asemenea, numeroase oportunităţi le sunt adresate inginerilor software, cu precădere în domeniul sistemelor de siguranţă activă, integrate în volan.

Tech Center-ul pentru centuri de siguranţă din Braşov al Autoliv îşi creşte echipele de cercetare, dezvoltare şi testare, având în vedere susţinerea noilor proiecte şi cu scopul de a creşte capacitatea de producţie. De aceea, oportunităţi de angajare numeroase există şi aici, cu poziţii deschise pentru ingineri şi tehnicieni, ce vor putea gestiona proiecte complexe, de la fază de cotare, dezvoltare şi, mai apoi, testare şi lansare în producţie.

Având în vedere numeroasele investiţii în automatizare, continuă să existe o nevoie ridicată de tehnicieni de mentenanţă, atât în Braşov, cât şi în Lugoj, Sfântu Gheorghe sau Oneşti. Numeroase job-uri vor fi disponibile şi în zona de operatori la început de an: peste 350 de poziţii fiind deschise la Lugoj, Reşiţa, Sfântu Gheorghe sau Oneşti, dar şi la Braşov, unde se caută cu precădere ţesători, vopsitori şi montatori subansamble.

Divizia producătoare de volane de la Sfântu Gheorghe va creşte mult în competenţe în 2021, urmând să capete responsabilităţi regionale şi globale, tocmai de aceea, şi aici se caută oameni cu experienţă în zona de automatizare, pentru proiecte de anvergură în care expertiza generată va fi transferată către echipe de producţie din lumea întreagă.

Nu în ultimul rând, la Lugoj şi Reşiţa, acolo unde s-au făcut cele mai multe angajări la finele lui 2020, interesul este ridicat tot în zona de Industry 4.0 şi automatizare, astfel încât cele mai multe oportunităţi le sunt adresate inginerilor şi specialiştilor IT.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments