34.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iulie 14, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de polistiren ex­pandat Hirsch Porozell investeşte 1 milion de euro în...

Producătorul de polistiren ex­pandat Hirsch Porozell investeşte 1 milion de euro în retehnologizarea fabricilor din Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj

Hirsch Porozell, subsidiara lo­cală a companiei austriece cu ace­laşi nume, producătoare de polistiren ex­pandat, investeşte, pe parcursul aces­tui an, aproximativ un milion de euro în retehnologizarea fabricilor pe care le are în România. Compania pro­duce polistiren expandat pentru termo­izolaţii şi ambalaje şi are patru fabrici pe plan local, la Timişoara, Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Cluj.

”După ce am scăpat cu bine de anul 2020, ne simţim obligaţi să pri­vim cu optimism spre viitor. Impactul pe care pandemia l-a avut asupra com­paniei noastre a fost nesem­ni­fi­cativ, din fericire. Ne-am putut des­fă­şu­ra activitatea în condiţii aproape nor­male, desigur, limitând contactele fizi­ce atât între angajaţi, cât şi cu cli­en­ţii”, spune Viorel Chertes, director co­mercial la Hirsch Porozell România, citat de Ziarul Financiar.

Compania a avut în 2020 o cifră de afaceri de 27,4 milioane de euro, în scădere cu aproximativ 700.000 de euro faţă de 2019. Businessul numără 180 de angajaţi, un prag care va fi menţinut, neexistând planuri de recrutare în perioada următoare.

Fabrica din Timişoara a fost cumpărată de Hirsch Porozell de la Energoterm după ce compania a intrat în faliment, cea din Cluj a fost construită chiar de austrieci, iar cele din Sfântu Gheorghe şi Bucureşti au fost cumpărate de la producătorul român de hidroizolaţii şi termoizolaţii Arcon.

Hirsch Porozell este prezentă în România din anul 2006, când a con­stru­it fabrica de polistiren expandat din judeţul Cluj, cu o capacitate de producţie între 250.000 şi 300.000 de metri cubi pe an. Compania a avut o fabrică de polistiren şi în Oradea, însă aceasta a fost vândută. În prezent, cele patru fabrici pe care le are Hirsch Porozell au o capacitate de un milion de metri cubi de polistiren expandat pentru faţade.

Polistirenul pe care îl produc austriecii de la Hirsch Porozell în România este folosit parţial pentru ambalaje şi parţial pentru construcţii, la lucrările de izolaţii termice. Astfel, principalii clienţi ai Hirsch Porozell sunt depozitele de materiale de construcţii şi reţelele de magazine de tip DIY (do it yourself – engl.), pentru divizia de construcţii. Lor li se adaugă şi companii producătoare de electro­cas­nice, precum grupul italian de electro­casnice De’Longhi, care pro­duce la Cluj espressoare pentru cafea.

Hirsch Porozell face parte din grupul austriac Hirsch Servo, cu activitate în mai multe ţări, printre care Austria, Germania, Ungaria, Ucraina, Polonia. În total, austriecii deţin 20 de fabrici şi un centru de cercetare şi fabricare a utilajelor cu care se produce polistirenul.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments