web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Free Now, platformă deţinută de Daimler şi BMW, a transporat în 2020 un milion de pasageri

Free Now, platformă deţinută de Daimler şi BMW, a transporat în 2020 un milion de pasageri

Peste 1 milion de persoane au folosit serviciile jucătorului de ride-sharing Free Now, deţinut de giganţii germani Daimler şi BMW, în cele nouă oraşe din România – Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Oradea, Timişoara şi Târgu-Mureş – în care aplicaţia este funcţională.

În România businessul este creat pe bazele fostei platforme Clever, fondată de românii Mihai Rotaru şi Alex Dumitru în 2010 şi care a fost achiziţionată în 2017 pentru o sumă de peste 10 mil. euro.

La începutul anului trecut, Andrei Frunză, CEO al Free Now România, a spus într-o emisiune ZF că piaţa de servicii de transport alternativ din România înseamnă aproximativ 30 de milioane de curse pe an, cu o valoare de 350-400 mil. euro, din care Free Now deţine o cotă de 20-25%.

La nivel european, Free Now a înregistrat în total o distanţă parcursă de 231 de milioane de kilometri. La ore de vârf, Free Now a înregistrat în medie peste 700.000 de cereri zilnic, potrivit reprezentanţilor companiei. În toamna anului trecut, Free Now şi-a extins serviciile prin lansarea flotei Confort, România fiind singura ţară din cadrul grupului care oferă în prezent acest serviciu prin care pasagerii pot comanda maşini premium direct din aplicaţie.

”Am extins oferta de mobilitate în 2020 integrând în platformă servicii de taxi, ridesharing şi micromobilitate în majoritatea ţărilor în care activăm”, a spus Marc Berg, CEO al FREE NOW.

În România a fost lansat la începutul anului 2020 şi serviciul Free Now Business, dedicat antreprenorilor. Astfel, peste jumătate de milion de  angajaţi din peste 300 de companii care au cont de business pe Free Now au beneficiat de curse plătite de angajator pentru a se deplasa între casă şi birou, în contextul epidemiologic actual.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW