18.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul de cabluri pentru industria auto Leoni angajează 100 de oameni pentru...

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni angajează 100 de oameni pentru fabrica din Arad

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Arad, parte a grupului german Leoni, cu vânzări globale de aproximativ 4,85 mld. euro în 2019, recrutează la început de an 100 de muncitori neca­li­fi­caţi la asamblarea şi montarea pieselor pentru fabrica de cablaje din Arad, po­trivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad.

Ger­manii ofe­ră anga­jaţilor di­ferite trai­nin­guri de formare pro­fe­sio­nală pentru toate po­ziţiile din cadrul com­paniei, cum ar fi soft skills şi cur­suri de limbi stră­ine. Cu apro­ximativ 13.000 de angajaţi la nivel local, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România, potrivit datelor de site-ul companiei.

Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad. Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. În anul 2016, a fost înfiinţat primul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german.

Compania Leoni Wiring Systems Arad, administrează fabricile de cablaje auto din Arad, Beiuş (Bihor), dar şi pe cea din parcul industrial Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, un proiect demarat de germani pe piaţa locală în 2017, când Leoni a preluat spaţiul în care a funcţionat pro­ducă­torul italian de anve­lope Pirelli.

Compania Leoni Wiring Sys­tems Ro cu sediul în Bistriţa este cea mai mare entitate de­ţi­nută de germani pe piaţa locală. Com­pania a avut în 2019 afa­ceri de aproximativ 1,25 mld. lei (263,4 mil. euro), un profit net de 14,1 mil. lei (3 mil. euro) şi un număr mediu de 5.531 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Compania Leoni Wiring Systems Arad a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 837,6 mil. lei (176,6 mil. euro), un profit net de 14,5 mil. lei (peste 3 mil. lei) şi cu un număr mediu de 3.311 angajaţi, conform datelor publice.

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a ajuns în 2019 la vânzări globale de aproximativ 4,85 mld. euro şi la aproape 95.000 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ului companiei. În toamna anului 2018, producătorul german de cabluri şi sisteme de cablaj Leoni a lansat lucrările de construire a unei fabrici de 60 milioane de euro în Kraljevo, Serbia

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments