web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Compania Tyto din Mureş a luat fonduri UE de 80.000 de euro pentru un camping de rulote în Saschiz

Compania Tyto din Mureş a luat fonduri UE de 80.000 de euro pentru un camping de rulote în Saschiz

Tyto Alba, o companie de tip SRL-D din judeţul Mureş, controlată de Andra Croitoru, 32 de ani, a luat fonduri europene în valoare de 380.000 de lei (80.000 de euro) pentru a dezvolta un camping pentru rulote în localitatea Saschiz, din judeţul Mureş, potrivit Ziarului Financiar. Investiţia este finanţată prin intermediul AFIR (Agenţia pentru finanţare a investiţiilor rurale).

”Costurile totale sunt foarte mari pentru că avem o suprafaţă de aproape două hectare. Campingul se va numi Cuib şi va avea mai multe componente. Va exista şi un magazin de suveniruri, dar şi o ali­mentară pentru produ­sele locale, pentru ca turiştii să le găsească cu uşurinţă la noi”, a spus Andra Croitoru, unic acţionar al companiei Tyto Alba, citat de Ziarul Financiar.

Spaţiul de camping pentru rulote ”Cuib” va avea 22 de locuri de campare atât pentru rulote şi autorulote, pentru corturi, şi zece structuri de tip glamping, un concept nou de camping care oferă facilităţile unei cazări într-un hotel. Campingul va avea şi o zonă de agrement care va include terenuri de badminton, fotbal, volei şi tir cu arcul.

Investiţia este estimată să fie finalizată la înce­putul verii, iar valoarea totală a proiectului de­păşeşte cu mult valoarea finanţării, după cum spu­ne tânăra antreprenoare. Spaţiul de cam­pare va include şi un centru de informare în cadrul recepţiei, pen­tru toată destinaţia de ecoturism, care înglo­bează toată reţeaua de biserici fortificate, de trasee de cicloturism.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW