web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Ferma Piscicola din Satu Mare vrea triplarea businessului anul acesta, după ce în 2020 a ajuns la 3,5 mil. lei

Ferma Piscicola din Satu Mare vrea triplarea businessului anul acesta, după ce în 2020 a ajuns la 3,5 mil. lei

Piscicola SA, o fermă piscicolă cu o suprafaţă de peste 300 de hectare şi zece specii diferite de peşte, situată în localitatea Adrian, judeţul Satu Mare, estimează dublarea sau triplarea businessului în 2021.

”Trebuie să fac investiţii în fermă, inclusiv un parc fotovoltaic, pentru că va creşte consumul destul de mult, iar în 2021 sper să dublez, să triplez chiar cifra de afaceri. Anul 2021 va fi mai bun datorită muncii pe care o vom depune”, spunea Ioan Ghere, CEO al Piscicola, la finalul anului trecut.

Piscicola a intrat în portofoliul platformei de investiţii ROCA Invest­ments la mijlocul lui 2020 şi şi-a extins anul trecut piaţa de desfacere cu 15 magazine noi în 11 ju­deţe. Compania are 30 de salariaţi şi afaceri esti­mate de 3,5 milioane de lei în 2020.

Ioan Ghere a început să cumpere acţiuni la Piscicola în 2004, iar după trei-patru ani, a devenit acţionar majoritar. A intuit potenţialul şi şi-a dat seama că este o investiţie cu bătaie lungă sau foarte lungă. Primul proiect pentru accesarea unor fonduri europene pentru dezvoltare l-a făcut între anii 2010 şi 2013.

În prezent, Piscicola are în derulare trei proiecte pe fonduri europene cu o valoare cumulată nerambursabilă de circa 4 milioane de euro. Proiectele se referă în principal la amenajarea întregii suprafeţe de luciu de apă, în vederea utilizării capacităţii totale a fermei piscicole, dar şi la achiziţia de echipamente care vor creşte capacitatea  de livrare şi eficienţa companiei. 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW