web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a primit 21 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru consolidarea infrastructurii de educație, cercetare și inovare

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a primit 21 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru consolidarea infrastructurii de educație, cercetare și inovare

Clujul este primul oraş din Europa emergentă care a reuşit să se califice în ultima etapă a European Capital of Innovation Award, a fost văzut în ultimii drept unul dintre principalele hub-uri de inovaţie din estul continentului.

Astfel, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a primit săptămâna trecută un împrumut în valoare de 21 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fiind primul credit acordat sub programul de 100 de milioane de euro pentru învăţământul superior din România, garantat de Fondul European de Investiţii Strategice (FEIS).

Principalul obiectiv al programului, lansat de BEI în 2020, este asigurarea resurselor necesare pentru îmbunătăţirea metodelor de predare, cercetării, inovării şi condiţiilor de trai ale studenţilor care învaţă în universităţile din România.

În plus, fondul susţine adaptarea infrastructurii la noile tehnologii, îmbunătăţirea mediilor de învăţare, creşterea nivelului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilităţi şi îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor.

Se estimează că aproximativ 10% din forţa de muncă a oraşului lucrează în IT şi alte startup-uri. Unele dintre cele mai importante nume pe care le-a oferit Clujul în ultimii ani sunt LiveRail, o platformă de publicitate video care a fost cumpărată de Facebook cu 400-500 de milioane de dolari în 2014, şi Skobbler, un producător de aplicaţii de navigaţie ce a fost achiziţionat de Telenav pentru suma de 24 de milioane de dolari.

De asemenea, unul dintre principalele centre operaţionale ale unicornului UiPath se află în Cluj, iar oraşul este lider indiscutabil în România în ceea ce priveşte tehnologia urbană, notează Emerging Europe.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW