web analytics
Sunteți aici
Home > AFACERI LA ÎNCEPUT > Oradea Tech Hub a lansat un program de accelerare pentru start-up-uri cu un buget anual de 300.000 euro

Oradea Tech Hub a lansat un program de accelerare pentru start-up-uri cu un buget anual de 300.000 euro

Oradea Tech Hub, un hub dedicat start-up-urilor de tehnologie din zona de nord-vest a ţării, a lansat la finalul anului trecut un program de preaccelerare numit Make IT in Oradea, acesta având un buget anual de 300.000 euro, din care 80% vor merge către finanţarea proiectelor care au po­tenţial să se transforme în business. Bugetul de 300.000 euro este alocat de Primăria din Oradea, care şi-a luat angajamentul de a oferi această sumă anual.

”Vrem să subliniem unicitatea acestui program pentru că este o premieră în România ca o primărie să investească în ecosistemul de start-up-uri la acest nivel. Prima iniţiativă a programului este incubatorul de start-up-uri Bright Labs”, a declarat David Achim, director executiv în cadrul Oradea Tech Hub, citat de Ziarul Financiar.

Pentru incubator, echipa hubului din Oradea caută start-up-uri care să aibă o abordare inovativă atât din punctul de vedere al tehnologiei, câ şi al modelului de business şi al pieţei ţintă. Totodată, start-up-urile trebuie să utilizeze tehnologii de top şi să adreseze o problemă reală dovedită. Oradea Tech Hub a organizat deja în decembrie primul eveniment pentru o preselecţie a start-up-urilor.

Criteriile pe care start-up-urile trebuei să le îndeplinească pentru a accesa finanţarea sunt: deschiderea SRL-ului în Oradea, 1/3 din echipă să îşi desfăşoare activitatea în Oradea şi menţinerea activităţii pentru cel puţin doi ani după primirea finanţării în Oradea.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW