web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > TeraPlast Bistriţa va investi 12 mil. euro într-o fabrică de folii biodegradabile

TeraPlast Bistriţa va investi 12 mil. euro într-o fabrică de folii biodegradabile

Producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa a primit acordul de finanţare pentru proiectul de ajutor de stat depus în noiembrie, proiect prin care se va înfiinţa o linie de producţie pentru folii biodegradabile. Acesta are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, dintre care circa 5,8 milioane de euro vor ajutor de stat.

”Acordul primit reprezintă încă o dovadă că statul sprijină dezvoltarea companiilor româneşti. Pe lângă cele 93 de locuri de muncă pe care le vom crea, vom aduce produse româneşti pe o piaţă în care 46% din consum provin din import. Aşadar, vom aduce valoare atât comunităţii locale, cât şi economiei României. Vom contribui la echilibrarea balanţei comerciale într-un domeniu aflat în creştere accelerată. Ne-am dori să vedem mai multe companii româneşti care fac astfel de investiţii în domenii în care România este importator net. Noi, prin investiţiile de până acum, am arătat că se poate”, a declarat Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast.

În cadrul pro­iec­tului vor fi achi­ziţ­ionate echi­pa­men­te de ultimă ge­neraţie şi va fi cons­truită o nouă fa­brică. Proiectul are în vedere, totodată, o producţie res­pon­sabilă, aşadar fluxul tehnologic include şi echipamente pen­tru reciclarea de­şeu­rilor rezultate din producţia pro­prie pentru rein­tegrarea în fluxul de fabricaţie.

Sacii, sacoşele şi pungile produse de  TeraPlast Folii Biodegradabile vor avea un grad de biodegradare de minim 90% şi vor fi marcate ”OK Compost”. Acest proiect este al doilea pentru care TeraPlast a primit anul acesta acordul de finanţare, primul fiind cel pentru extinderea cu până la 50% a capacităţilor de producţie existente pentru linia de business Instalaţii, care are o valoare totală de 7,9 milioane de euro.

Producătorul român de materiale de construcţii are şi un al treilea proiect, cel pentru înfiinţarea unei unităţi noi de producţie pentru sisteme din polietilenă, însă încă aşteaptă acordul de finanţare, întrucât acesta se află în curs de evaluare la Ministerul de Finanţe.

În prezent, Grupul TeraPlast are în curs de implementare investiţii de peste 32 mil. euro, care ar putea genera un profit de circa 8,5 mil euro. Acestea vizează dezvoltarea diviziei de mase plastice şi diversificarea portofoliului de businessuri ale grupului.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW