web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > E.ON Energie construieşte o centrală electrică de 4 mil. euro pentru producătorul de îngrăşăminte minerale Azomureş

E.ON Energie construieşte o centrală electrică de 4 mil. euro pentru producătorul de îngrăşăminte minerale Azomureş

Compania E.ON Energie România construieşte o centrală electrică de 4 milioane euro pentru producătorul de îngrăşăminte minerale Azomureş, proiectul urmând să fie demarat în primăvara anului viitor. Termenul estimat pentru punerea în funcţiune a noii centrale este în prima parte a anului 2022.

Cu o putere de 2,65 MW, centrala va acoperi între 5% şi 6% din necesarul de electricitate al combinatului. Pentru comparaţie, unitatea ar putea alimenta cu energie peste 4.600 de familii. Totodată, centrala va aduce pentru Azomureş o reducere de 4% a costurilor cu electricitatea.

”Proiectul realizat împreună cu Azomureş reprezintă o soluţie personalizată de energie, economică, fiabilă şi neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2 generate de producerea energiei electrice din surse convenţionale”, a declarat Cătălin Iordache, director general al E.ON Energie România.

Creşterea independenţei energetice adu­ce o stabilizare a costurilor, sigu­ranţă în alimentarea cu electri­citate, stabilitate şi predictibilitate a preţului energiei Azomureş Târgu Mureş este cel mai important producător de îngrăşă­minte minerale pentru agricultură din România. Platforma industrială este situată în partea de vest a oraşului Târgu-Mureş şi se întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare. Azomureş produce anual 1,6 milioane de tone de îngrăşăminte, 70 % din producţie fiind destinată fermelor locale.

 Azomureş face parte din grupul Ameropa. Compania a înregistrat anul trecut afaceri de 1,63 miliarde de lei (337,8 mil. euro), în scădere cu peste 7%, şi  pierderi, de 96 milioane lei. În 2018 Azomureş a raportat un profit net de circa 56,4 mil. lei (11,6 mil. lei).

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW