web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Arădenii Virgil Sorin Henţ şi Gheorghe Maxinan au dus compania de construcţii Tehnodomus la afaceri de 65 mil. lei

Arădenii Virgil Sorin Henţ şi Gheorghe Maxinan au dus compania de construcţii Tehnodomus la afaceri de 65 mil. lei

Tehnodomus, o companie de construcţii din Arad, care a lucrat pentru autorităţi publice din Arad, Timişoara, Oradea, a făcut afaceri de 65 de milioane de lei în 2019, după o creştere de 32% faţă de anul precedent, arată datele disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul din 2019 s-a situat la 1,5 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de 2018, iar numărul mediu de angajaţi a crescut cu 30, până la 155.

Potrivit plat­for­mei de analiză a com­paniilor Confi­das.ro, Tehno­do­mus are încheiate 39 de contracte de achiziţii publice, cu o valoare totală de 278 de milioane de lei. Cele mai mari ca valoare au ca beneficiar muni­ci­piul Arad (un con­tract cu o valoare de 26,4 milioane de lei, pentru lucrări de mărire a capacităţii peluzelor stadio­nu­lui UTA) şi mu­nicipiul Timişoara (un contract de 25,4 milioane de lei, pentru reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor canalului Bega).

Tehnodomus este deţinută, conform Confidas.ro, de doi asociaţi români – Virgil Sorin Henţ şi Gheorghe Maxinan – în proporţii egale. Potrivit datelor din presa locală, cei doi acţionari au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzaţi de dare de mită. În martie 2020 însă, Gheorghe Maxinan a fost achitat.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW