web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de medicamente Sandoz din Târgu-Mureş a ajuns la afaceri de 87 mil. euro

Fabrica de medicamente Sandoz din Târgu-Mureş a ajuns la afaceri de 87 mil. euro

Fabrica Sandoz a generat afaceri de 412 mil. lei (87 mil. euro) în 2019, o creştere de 15% pentru producătorul de medicamente din Târgu-Mureş deţinut de elveţienii de la Novartis, potrivit informaţiilor publice de la Finanţe. Compania şi-a înjumătăţit profitul anul trecut, până la 10,8 mil. lei.

În cadrul grupului Novartis România, care cuprinde divizia farma, cea oncologică şi fabrica de medicamente, lucrează peste 615 persoane. Novartis deţine fabrica din Târgu-Mureş de aproape două decenii, după ce a achiziţionat în 2002 compania slovenă Lek. Slovenii de la Lek cum­păraseră anterior, în 2000, producătorul local de medi­camente Pharmatech de la Mioara Şipos, fondatoarea companiei.

Portofoliul Novartis în România cuprinde medicamente pentru afecţiuni cardiovasculare, oncologice, respiratorii, acestea fiind principalele trei arii terapeutice. Novartis este a şasea companie farmaceutică la nivel global după valoarea de piaţă, potrivit unui clasament realizat de Banca de investiţii Torreya, cu sediul la New York.

Ca segmente, Sandoz fabrică atât medicamente cu prescripţie medicală, cât şi produse fără reţetă, o piaţă care a avut un avânt puternic în ultimii ani, românii cumpărând din ce în ce mai multe astfel de produse. Această dezvoltare a atras şi atenţia producătorilor, de la companiile internaţionale cu prezenţă pe piaţa locală prin reprezentanţe, care şi-au majorat portofoliul de medicamente OTC, la fabricile locale.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW