web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Distribuitorul de instalaţii de încălzire Uniprest Instal din Târgu-Mureş estimează pentru 2020 afaceri de 33 mil. euro

Distribuitorul de instalaţii de încălzire Uniprest Instal din Târgu-Mureş estimează pentru 2020 afaceri de 33 mil. euro

Uniprest Instal, o companie din Târgu-Mureş care distribuie instalaţii de încălzire, controlată de grupul olandez Rensa, estimează venituri 33 mil. euro la finalul anului, în creştere cu 10% faţă de 2019, în contextul în care investiţiile în extiderea reţelei de distribuţie şi în echipamente au depăşit 650.000 de euro anul acesta, potrivit Ziarului Financiar.

Astfel, Uniprest Indstal a investit 45.000 de euro într-un depozit de 760 metri pătraţi din Deva, care deserveşte judeţele Hunedoara şi Gorj şi 350.000 de euro într-un depozit de 920 metri pătraţi în Iaşi, care deserveşte oraşele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui şi, implicit, Iaşi. Pe lângă acestea, compania a investit peste 230.000 de euro în parcul auto şi în alte echipamente.  

”Chiar dacă anul acesta a fost unul dificil, regiunea Moldovei a fost în creştere şi nu am dorit să ne amânăm planurile de dezvoltare. Până la deschiderea depozitului din Iaşi, zona a fost deservită de depozitul central din Târgu Mureş”, spune Attila Fazakas, Managing Director, Uniprest Instal.  Acesta estimează că în 2021 piaţa instalaţiilor de încălzire va înregistra o scădere pe fondul accentuării sentimentului de nesiguranţă şi a lipsei de predictibilitate, în contextul crizei sanitare.

Povestea companiei a început în 2009, în perioada de imediat după criza declanşată în 2008. Iniţial, a fost o firmă antre­prenorială din Târgu-Mureş, născută dintr-o oportunitate locală, care, ulterior, a fost preluată de grupul olandez Rensa, fondat în 1953, şi în continuare o afacere de familie.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW