20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂLeoni angajează 95 de oameni pentru fabrica de cablaje din Bistriţa

Leoni angajează 95 de oameni pentru fabrica de cablaje din Bistriţa

Producătorul de cabluri pentru industria auto Leoni Wiring Systems Ro din Bistriţa, parte a grupului german Leoni, cu vânzări globale de aproximativ 4,85 mld. euro în 2019, recrutează în prezent 95 de muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor pentru fabrica de cablaje din Bistriţa, potrivit informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nasăud. 

Germanii oferă angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine. Cu aproximativ 13.000 de angajaţi la nivel local, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România, potrivit datelor de site-ul companiei.

Totuşi, grupul s-a numărat în 2019 în top 20 de companii cu cele mai mari scăderi ale numărului de angajaţi. E vorba de două entităţi ale nemţilor, Leoni Wiring Systems Arad şi Leoni Wiring Systems Piteşti, fiecare renunţând la circa 750 de salariaţi. Leoni a intrat pe piaţa din România în anul 2000, odată cu deschiderea primei fabrici WSD (Wiring Systems Division) la Arad.

Au urmat fabricile din Bistriţa (2002) şi Bascov, lângă Piteşti (2005), iar ulterior au fost deschise fabricile satelit din Beiuş, Luduş, Marghita şi Bumbeşti-Jiu. Œn anul 2016, a fost înfiinţat primul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german. Compania Leoni Wiring Systems Arad, administrează fabricile de cablaje auto din Arad, Beiuş (Bihor), dar şi pe cea din parcul industrial Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, un proiect demarat de germani pe piaţa locală în 2017, când Leoni a preluat spaţiul în care a funcţionat producătorul italian de anvelope Pirelli.

Compania Leoni Wiring Systems Ro cu sediul în Bistriţa este cea mai mare entitate deţinută de germani pe piaţa locală. Compania a avut în 2019 afaceri de aproximativ 1,25 mld. lei (263,4 mil. euro), un profit net de 14,1 mil. lei (3 mil. euro) şi un număr mediu de 5.531 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni a ajuns în 2019 la vânzări globale de aproximativ 4,85 mld. euro şi la aproape 95.000 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ului companiei. În toamna anului 2018, producătorul german de cabluri şi sisteme de cablaj Leoni a lansat lucrările de construire a unei fabrici de 60 milioane de euro în Kraljevo, Serbia

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments