4.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul de componente pentru Mercedes şi BMW Preh, angajează 140 de oameni...

Producătorul de componente pentru Mercedes şi BMW Preh, angajează 140 de oameni pentru fabrica din Ghimbav

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi şi BMW, are dispo­nibile în prezent aproximativ 140 de locuri de muncă pentru fabrica din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, cele mai multe joburi fiind pentru montatori electromecanici (70) şi pentru muncitori necalificaţi la asam­bla­rea, montarea pieselor (45), po­tri­vit AJOFM (Agenţia Jude­ţea­nă pen­tru Ocuparea Forţei de Muncă) Braşov.

Compania are disponibile şi posturi pentru controlori ca­li­tate, confecţioneri circuite in­te­grate, dar şi pentru progra­ma­tori, proiectanţi sau teh­ni­cieni, conform AJOFM Braşov. Preh România a ajuns anul trecut un număr mediu de 1.833 de angajaţi, cu 300 de oameni mai mulţi decât în 2018, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Preh România a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 1,26 mld. lei (267 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania şi-a diminuat anul trecut pierderea, de la peste 54,8 mil. lei (11,8 mil. euro) în 2018, la 31,1 mil. lei (6,5 mil. euro) în 2019, conform datelor publice. Compania deţine o fabrică de componente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov. La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control ale climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

În primul trimestru din 2017, compania a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, unde produce ’’componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor’’. Preh a realizat anul trecut un program de investiţii de 21 mil. euro pentru achiziţionarea de noi utilaje (o linie suplimentară de lăcuire, utilaje de injectare mase plastice multi component, linii de asamblare şi testare), dar şi pentru extinderea suprafeţei de producţie, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Compania a fost înfiinţată în anul 2008 cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni. Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments