web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Electrogrup construieşte o centrală pe gaze naturale de 7 mil. euro în Câmpia Turzii

Electrogrup construieşte o centrală pe gaze naturale de 7 mil. euro în Câmpia Turzii

Nova Power & Gas şi Electrogrup, companii membre ale grupului E-INFRA, anunţă începerea lucrărilor la prima centrală electrică pe bază de gaze naturale din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, investiţie estimată la 7 milioane euro.

”Proiectul de la Câmpia Turzii este prima noastră investiţie în centralele electrice pe bază de gaze naturale, de ultimă generaţie, cu o eficienţă crescută şi o ridicată flexibilitate operaţională”, spune Mircea Bica, CEO Nova Power & Gas.

Potrivit acestuia, centrala va dezvolta o putere de 13,4 MW şi face parte dintr-un proiect mai extins care va mai cuprinde încă o unitate electrică pe bază de gaze naturale, cu o capacitate de peste 100 MW.

”În viitorul apropiat ne vom extinde semnificativ producţia în domeniul energiei fotovoltaice, pentru un plus de sustenabilitate şi un impact minim asupra mediului înconjurător”, adaugă Mircea Bica.

Proiectul privat de generare de electricitate include realizarea unui ansamblu electroenergetic format din două centrale electrice dotate cu grupuri generatoare cu motoare pe gaz, cu o capacitate individuală de 6.72 MW, şi extinderea reţelei de distribuţie 20kV.

Electrogrup a demarat etapa de execuţie la începutul lunii decembrie, iar durata lucrărilor va fi de cinci luni. Centrala va fi localizată în Parcul Industrial Reif, în apropierea parcului fotovoltaic cu capacitate de 6MW, deţinut de Nova Power & Gas, care alimentează în prezent consumatorii din zona.

Activ din 1997, Electrogrup este unul dintre cei mai renumiţi constructori de infrastructură din România. Dincolo de prezenţa puternică permanentă în marile proiecte naţionale de infrastructură energetică, compania este şi unul dintre cei mai activi dezvoltatori de infrastructură de telecomunicaţii, Smart City şi construcţii civile şi industriale.

Nova Power & Gas şi Electrogrup fac parte din E-INFRA, grup de companii active în domeniul infrastructurii de energie şi telecomunicaţii, alături de Netcity Telecom şi Direct One, cu peste 500 de angajaţi şi o cifră anuală de afaceri de peste 100 milioane de euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW