web analytics
Sunteți aici
Home > IDEI DE AFACERI > Antreprenorii Titi Rădoaie şi Aczel Bocond au recondiţionat cu sute de mii de euro construcţii vechi şi le-au transformat în case de oaspeţi

Antreprenorii Titi Rădoaie şi Aczel Bocond au recondiţionat cu sute de mii de euro construcţii vechi şi le-au transformat în case de oaspeţi

Titi Rădoaie şi Aczel Bocond, doi antreprenori din judeţele Sibiu şi Covasna, au recondiţionat şure vechi, chiar şi de 100 de ani, în care au investit peste 150.000 de euro, iar în prezent sunt locuri de cazare pentru turişti, scrie Ziarul Financiar. Wooden Barn Guesthouse din comuna Zăbala, judeţul Covasna, şi Şura din Joseni, din comuna Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu, au fost deschise anul acesta, dar în ciuda crizei pandemice care a afectat considerabil industria turismului, cererea a fost destul de mare.

Titi Rădoaie, proprietarul Şura din Joseni, este la al doilea pariu antreprenorial în domeniul turistic, astfel că în aceeaşi comună deţine o altă casă de oaspeţi numită La Mama Anica, o veche casă recondiţionată şi transformată într-o pensiune. Şura din Joseni a fost deschisă anul acesta în luna august de către antreprenor după o investiţie de peste 150.000 de euro, iar criza pandemică nu s-a resimţit în contextul în care cererea a existat încă de la deschidere.

”Povestea a început cu La Mama Anica, care este o casă moştenită de la bunica mea. A început să meargă bine, cererea creştea de la an la an şi atunci am zis să mai investesc şi s-a ivit ocazia  de a cumpăra şura. Am vrut să refacem exterioarele pentru că am vrut să dăm un exemplu să facem culori pale, să păstrăm tradiţionalul. Cu Şura din Joseni am vrut să facem ceva care să aducă aminte de anii ’80, să mergem într-un fel de capsulă a timpului şi aşa am început să refacem şura în stilul acelor ani”, spune Titi Rădoaie, proprietarul Şura din Joseni.

Proiectul de renovare a început în luna septembrie a anului trecut, iar Şura din Joseni şi-a deschis uşile pentru turişti în luna august a acestui an. Totuşi, antreprenorul spune că dacă ar fi să mai facă o investiţie în acest domeniu nu ar mai alege să recondiţioneze o casă veche din cauza costurilor foarte ridicate, ci ar prefera să o construiască de la zero. Primii turişti care s-au cazat la Şura din Joseni au fost două familii de indieni care lucrau în Bucureşti.

Titi Rădoaie spune că de la deschiderea din luna august fiecare weekend a fost ocupat. Casa de oaspeţi de la Porumbacu de Sus se închiriază integral, iar preţul pentru o noapte este de 260 euro, conform site-ului de rezervări travlocals.com

Aczel Bocond a deschis casa de oaspeţi Wooden Barn în luna mai a acestui an. Unitatea de cazare se află în comuna Zăbala, judeţul Covasna, iar investiţiile în această casă de oaspeţi l-au ajuns pe antreprenor undeva la circa 150.000 euro, dintre care jumătate din sumă provine din fonduri europene.

”Am ales să facem o astfel de cazare pentru că şurile sunt specifice zonei noastre şi credeam că dacă o modificăm într-o pensiune şi turiştilor o să le placă acest tip de cazare. Este o şură din lemn autentică, are aproape 100 de ani vechime”, spune Aczel Bocond, proprietarul Wooden Barn.

În cee ace priveşte rezervările, încă de la deschiderea casei de oaspeţi, cerere a existat, iar pentru perioada următoare există destul de multe rezervări, astfel că pentru toată luna decembrie, inclusiv sărbătorile de iarnă, există rezervări. Casa de oaspeţi de la Zăbala se închiriază doar integral, iar costul pentru o noapte de cazare în vechea şură este de aproape 80 de euro, conform site-ului de rezervări booking.com.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW