web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > MedLife a transformat spitalul Genesys din Arad în unitate de suport COVID

MedLife a transformat spitalul Genesys din Arad în unitate de suport COVID

MedLife, cel mai mare operator privat din ţară, a transformat spitalul Genesys din Arad în unitate de suport pentru pacienţii cu COVID-19, punând la dispoziţia ministerului Sănătăţii cea mai mare unitate medicalăa grupului din vestul ţării, potrivit unui anunţ al companiei. Genesys Arad face parte din Sistemul MedLife din 2011, când reprezentanţii anunţau preluarea pachetului de 55%, iar valoarea tranzacţiei se ridica la aproximativ 3 mil. euro. MedLife Genesys include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriuşi laborator. Ulterior, MedLife şi-a majorat participaţia în acţionariatul spitalului din Arad, până la 68% în vara lui 2020.

”Venimîn sprijinul autorităţilor statului pentru a luptaîmpreunăîmpotriva pandemiei de COVID-19şi punem la dispoziţieîntreaga unitate spitalicească ce include 20 de paturi cu prize de oxigenşi 4 paturi ATI, asigurând spaţiul, personalul medical, aparatura medicală de ultimă generaţieşi logistica necesară desfăşurării activităţii de tip suportîn această perioadă. Toată activitatea obişnuită a spitalului de până acum se va opri, nu se vor mai efectua naşterişi nici alte tipuri de operaţii, cât timp acesta va fi parte din circuitul de spitale suport COVID”, a spus Mihai Marcu, CEOşi Preşedinte MedLife Group.

Pacienţii MedLife din Arad care nu au COVID şi au nevoie de îngrijiri medicale urgente vor fi direcţionaţi către Polisano, spitalul grupului din Sibiu, cea mai apropiată unitate medicală din cadrul reţelei private. Săptămâna trecută şi Medicover, al treilea operator privat de sănătate, a anunţat că transformă spitalul Pelican din Oradea în unitate COVID, la solicitarea Ministerului Sănătăţii. Astfel, două spitale mari din vestul ţării sunt la dispoziţia autorităţilor, în contextul creşterii accelerate a numărului de cazuri de coronavirus şi a presiunii pusă pe sistemul public de sănătate.

”Avemîn plan să investim resurse importante pentru proiecte dedicate reabilitării pacienţilor post COVID, să creştem capacitatea de testare COVID prin deschiderea a noi laboratoare, să continuăm demersurile de cercetareşi să dezvoltăm programele de screening pentru pacienţi cu o atenţie sporităîn zona de digitalizareşi medicină personalizată”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife, cel mai mare jucător privat de sănătate din România, a raportat afaceri de 770 mil. lei în primele nouă luni din 2020, o creştere de 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019, arată datele din raportul companiei la bursă.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW