12.1 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFraţii Pavăl de la Dedeman au obţinut în T3/2020 venituri de...

Fraţii Pavăl de la Dedeman au obţinut în T3/2020 venituri de 11 mil. euro cu producătorul de vinuri Purcari

Producătorul de vinuri Purcari, care are în acţionariat şi Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, a încheiat T3/2020 cu venituri de 53,4 mil. lei (11 mil.euro), în creştere cu 5% faţă de perioada similară din 2019, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 18%, până la valoarea de 10 mil. lei.

”Suntem bine pregătiţi pentru finalul de an, care sezonier este cea mai importantă perioadă pentru noi. (…). Vom continua să investim şi să pre­gătim terenul pentru revenirea imi­nentă a pieţei”, spune Victor Bostan, director general al Purcari Wineries.

La nivelul primelor nouă luni ale anului, Purcari a raportat afaceri de 138 mil. lei, nivel similar cu cel înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2019, în timp ce profitul net a atins valoarea de 25,5 mil. lei, în scădere cu 13%.

Performanţa înregistrată de grup în primele trei trimestre din an a fost susţinută de creşteri puternice pe pieţele din România (plus 26%), Polonia (plus 18%) şi Ucraina (plus 23%), toate având expuneri semnifi­cative pe canalul de comerţ modern. În acelaşi timp, pieţele din Moldova şi China, puternic afectate în prima jumătate a anului, au o tendinţă de revenire fermă, înregistrând cel mai bun trimestru de vânzări de la începutul anului,  arată datele din raportul financiar al companiei.

EBITDA pentru această perioadă a fost de 44,2 mil. lei, reprezentând o marjă de 32%, în timp ce datoriile nete ale grupului au scăzut la 30 septembrie 2020 cu 15%, în comparaţie cu finalul anului 2019, iar raportul datoriei nete la EBITDA pentru ultimele 12 luni s-a îmbunătăţit la 1,3 ori.

Purcari gestionează în jur de 1.400 de hectare de podgorii şi operează patru platforme de producţie în România şi Moldova. Grupul este lider în seg­mentul de vinuri premium din Româ­nia, cu o cotă de circa 30% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de ţări.

Compania are o  capitalizare de 428 milioane lei pe bursa de la Bucureşti după ce, de la începutul anului, acţiunile WINE s-au depreciat cu 3,60%, după tranzacţii de 79,7 milioane lei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments