web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > TeraPlast investeşte 10 mil. euro într-o nouă unitate de producţie în Sărăţel, Bistriţa-Năsăud

TeraPlast investeşte 10 mil. euro într-o nouă unitate de producţie în Sărăţel, Bistriţa-Năsăud

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii, urmează construiască o nouă fabrică în cadrul parcului industrial TeraPlast din Sărăţel, jud Bistriţa-Năsăud, în urma unei investiţii de 9,8 mil. euro, potrivit unui raport publicat de companie la Bursă.

Pentru realizarea lucrărilor, TeraPlast a depus un proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, ridicând la 32 mil. euro valoarea totală a proiectelor depuse de companie în cadrul acestei scheme, şi care vor genera la maturitate o EBITDA de 8,6 milioane de euro, potrivit datelor transmise de reprezentanţii TeraPlast.

Implementarea proiectului va fi finalizată în februarie 2022 şi va crea 80 de locuri de muncă, unitatea urmând să fabrice produse destinate reţelelor de apă, irigaţii şi gaz.

”Vrem ca prin aceste proiecte să compensăm în mare măsură vânzarea diviziei Steel, care a contribuit anul trecut cu 11 milioane de euro la EBITDA consolidată a grupului. Producem în România şi ne aducem contribuţia la echilibrarea balanţei comerciale, care în 2019 a fost de 17,28 miliarde de euro. Vom crea noi locuri de muncă şi vom răspunde mai bine cererii din piaţă”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

La începutul lunii octombrie, TeraPlast a depus primul proiect de investiţii în cadrul schemei de ajutor de stat, pentru extinderea capacităţii de producţie a liniei de business Instalaţii, în valoare totală de 7,9 mil. euro, iar la începutul lunii noiembrie, TeraPlast a depus prin filiala TeraPlast Folii Biodegradabile SRL un proiect de investiţii în valoare totală de 11,8 mil. euro.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW