web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania a obţinut un profit net de 901,5 mil. lei după nouă luni din 2020, în scădere cu 35%

Banca Transilvania a obţinut un profit net de 901,5 mil. lei după nouă luni din 2020, în scădere cu 35%

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de cre­dit după active de pe piaţa bancară ro­mâ­neas­că, a obţinut după pri­mele nouă luni din 2020 un pro­fit net de 901,5 mil. lei, în scădere cu 35% com­pa­rativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Comparativ, după primele nouă luni din 2019, banca din Cluj înregistra un salt al câştigului de peste 40%.

Diminuarea profitului din acest an a venit pe fondul diminuării veniturilor, în contextul efectelor crizei corona­viru­su­lui, cu toate că s-a înregistrat o creş­tere a creditării faţă de perioada ianuarie – septembrie 2019, dar o influ­enţă asupra rezultatului a venit şi de la provizioanele mai mari constituite din cauza crizei coronavirusului.

Banca Transilvania înregistra după nouă luni din 2020 venituri operaţionale de 2,89 mld. lei, cu 1,3% sub nivelul încasărilor din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile operaţio­nale s-au majorat într-un ritm alert, cu 42,7%, până la aproape 1,85 mld. lei.

”Deşi evoluţia nu este deloc favora­bi­lă din cauza pandemiei, rămânem op­timişti şi încrezători în revenirea eco­nomiei în urmă­toa­rea perioadă. Ne dorim creşterea finan­ţă­rilor acordate de BT, în cel mai responsabil şi eficient mod posibil, pentru a susţine eco­no­mia şi creşterea băncii”, a declarat Ömer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

El consideră că actualul context, care a afectat întreaga lume şi poate chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce şi oportunităţi pentru România. „Şi acesta este şi un avan­taj pentru noi, pentru că nimeni nu cunoaşte pia­ţa mai bine decât noi, ca bancă românească“.

La nivelul întregului grup Banca Tran­sil­va­nia, profitul net a depăşit 1 mld. lei după pri­mele nouă luni din 2020, ajungând la 1,06 mld. lei, pon­de­rea profitului băncii în profitul grupului fiind de circa 85%. Subsidia­re­le şi par­tici­paţiile de capital au contribuit cu peste 155 mil. lei la profitabilitatea grupului BT.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW