web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Se dezvoltă în pandemie: Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin investeşte peste 9 milioane de euro în creşterea capacităţilor de producţie

Se dezvoltă în pandemie: Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM Reghin investeşte peste 9 milioane de euro în creşterea capacităţilor de producţie

Producătorul de utilaje agricole şi forestiere IRUM, controlat de familia Oltean din Reghin, derulează un proiect de investiţii de peste 9 mil. euro ce vizează mărirea capacităţilor de producţie şi crearea a 50 de noi locuri de muncă. Compania a investit în acest an şi într-o vopsitorie nouă, cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, dar şi în proiecte legate de reglementările de mediu, res­pectiv montarea pe utilaje a mo­toarelor cu stagiul V de poluare. O altă direcţie pentru investiţii este dezvoltarea unei extensii a Centrului de Cercetare şi Dezv­oltare pentru Utilaje Agricole şi Forestiere iFOR, de la Cluj-Napoca.

”Am început să imple­mentăm un proiect ce presupune o investiţie de peste 9 milioane de euro şi vizează mărirea capac­i­tăţilor de producţie a utilajelor agricole şi forestiere, prin cons­trucţia unei noi hale şi achiziţia unor echipamente de ultimă ge­ne­raţie pentru prelu­crările me­canice de roţi dinţate, oferind astfel şi posibilitatea creării a 50 de noi locuri de muncă. Tot pentru anul acesta ne dorim să mai deschidem câteva magazine în ţară, pentru sectorul de dis­tribuţie şi încercăm să iden­tificăm noi dealeri, atât pentru sectorul agricol, cât şi pentru cel forestier”, a declarat Mircea Oltean, CEO al IRUM Reghin.

Compania IRUM produce în fabrica din Reghin tractoare şi utilaje TAF (tractoare articulate forestiere), utilaje agricole, încăr­cătoare, transportoare, echi­pamente pentru întreţinerea dru­murilor forestiere, însă fabrică şi piesele aferente acestora. Pe plan local, IRUM vinde prin inter­mediul punctelor proprii de vân­zare şi distribuţie, însă compania colaborează şi cu firmele private din domeniul exploatărilor fores­tiere, fermieri, composesorate, asociaţii agricole, dar şi cu Romsilva.

În urma investiţiilor făcute în anii trecuţi, IRUM şi-a mărit capacităţiile de producţie şi a reuşit să aducă îmbunătăţiri utilajelor fabricate, a adăugat noi produse în portofoliu (cel mai important fiind noul tractor agricol românesc TAGRO), au fost deschise noi puncte de lucru, iar echipele de vânzări şi service s-au dezvoltat foarte mult. IRUM a încheiat parteneriate cu companii din Africa de Sud, Spania, Slovacia şi Chile, pentru a putea livra tractoare în zonele respective. Astfel, în prezent produsele IRUM ajung la export pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia şi Luxemburg, Slovenia, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Spania, Afica de Sud şi Chile. Ponderea exportului este de aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii IRUM.

Compania a lansat pe piaţă la începutul verii trei noi modele de tractoare agricole, destinate fermelor de familie, în cadrul unui pogram de susţinere a relansării agriculturii româneşti. Noile modele de tractoare produse de IRUM Reghin au 30, 47 şi 60 de cai putere, iar preţurilor lor sunt cuprinse între 10.000 şi 20.000 de euro. Noile tractoare IRUM sunt echipate cu motoare stagiul 5 de poluare, având disponibilă şi opţiunea power shift, care face utilajul mult mai uşor de manevrat. Tractoarele au accesorii utile fermierilor români, putând fi folosite inclusiv la lucrări din domeniul legumiculturii, solariilor, viticulturii, pomiculturii sau pe camp, potrivit companie. IRUM a lansat în urmă cu doi ani noul tractor agricol românesc TAGRO, după o pauză de mai bine de 10 ani, conceput şi produs la Reghin.

IRUM estimează pentru anul în curs o creştere de 10% a afacerilor faţă de 2019, când compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 87 mil. lei (18,4 mil. euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. IRUM a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 6,4 mil. lei (peste 1,3 mil. euro), având un număr mediu de 438 de angajaţi, conform datelor publice. Principalul acţionar al companiei IRUM este Maviprod din Reghin, cu o participaţie de 93,47%, restul acţiunilor fiind deţinute de persoane fizice. Compania Maviprod este deţinută integral de Violeta Oltean, soţia lui Mircea Eugen Oltean.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW