6.7 C
Cluj-Napoca
joi, aprilie 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de hârtii igenico-sanitare Pehart Tec Grup din Dej şi-a crescut de...

Producătorul de hârtii igenico-sanitare Pehart Tec Grup din Dej şi-a crescut de 46 de ori profitul net, ajungând la 26 mil. lei

Producătorul de hârtie Pehart Tec Grup, controlat de fondul de private equity Abris Capital, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 538 mil. lei (113,5 mil. euro), în creştere cu aproximativ 3% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de peste 26 mil. lei (5,5 mil. euro), de 46 de ori mai mare faţă de anul precedent, când producătorul de hârtie a realizat un câştig net de apoximativ 569.000 de lei (123.000 de euro), conform datelor publice. Pehart Tec Grup a ajuns anul trecut la un număr mediu de 512 angajaţi.

Compania produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste sau şerveţele, care ajung în marile lanţuri de magazine sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Pehart Grup este prezent în 14 ţări cu produsele sale de uz casnic şi uz industrial. Compania exportă hârtie absorbentă brută în centrul, estul şi sudul Europei, în ţări precum Ungaria, Grecia, Serbia, Cehia, Bulgaria, Austria şi Polonia, potrivit informaţiilor de pe site-ul Pehart Tec Grup. Produsele procesate pentru uz casnic sunt comercializate sub mărcile proprii Alint, Pufina şi Altessa, şi sub mărcile private. 

În 2017, omul de afaceri Ioan Tecar din Dej a ieşit din acţionariatul Pehart Tec, noul proprietar fiind fondul de private equity Abris Capital, care are în portofoliu patru firme locale. Anul trecut, compania a făcut două mutări, şi anume, a cumpărat un pachet majoritar de acţiuni în cadrul firmei IT GTS – Global Technical Group şi firma Dentotal Group. Acestea s-au adăugat celorlalte două firme din portofoliu. Fondul a făcut un singur exit local, respectiv compania de curierat Urgent Cargus, vândută către un alt fond, Mid Europa Partners. Abris investeşte pe termen lung, mai exact ciclul investiţional are o durată de viaţa de zece ani, timp în care fondul îşi propune să dubleze sau să tripleze valoarea unei companii. Până în prezent, Abris Capital a investit în peste 25 de companii din cinci ţări din Europa Centrală şi de Est deţinând în portofoliul curent şi companiile româneşti Pehart Tec Group, Green Group, GTS Group şi Dentotal Protect.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments