23.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 29, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALIulius a investit 1 mld. euro în ultimii 20 de ani în...

Iulius a investit 1 mld. euro în ultimii 20 de ani în proiectele de regenerare urbană la Iaşi, Timişoara, Cluj şi Suceava

Iulius Group, dezvoltatorul imobiliar deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, a investit peste 1 miliard de euro în proiectele de regenerare urbană pe care le-a dezvoltat de-a lungul ultimilor 20 de ani în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava. Din această sumă, 750 de milioane de euro s-au îndreptat doar către cele două proiecte mixte, Palas Iaşi şi Iulius Town Timişoara.

”Cu o investiţie de peste 310 milioane de euro, Palas Iaşi a oferit modelul de revitalizare care îmbină funcţiunile de retail, office şi entertainment, în jurul unei grădini publice, astfel încât să ofere comunităţii largi o destinaţie”, spune Raluca Munteanu, business development manager la Iulius. 

Modelul a fost replicat la Timişoara, acolo unde, în vara anului 2019, s-a inaugurat Iulius Town, o investiţie totală de peste 442 de milioane de euro, realizată de Iulius în parteneriat cu Atterbury Europe. În parcurile din Palas Iaşi, Iulius Town Timişoara şi Iulius Mall Cluj, dezvoltatorul a investit aproximativ 15 milioane de euro.

Alţi bani au mers către parcări (73 de milioane de euro pentru o parcare subterană în complexul Palas şi 40 de milioane de euro pentru o alta în Iulius Town) sau soluţii pentru infrastructură (13 milioane de euro pentru un pasaj subteran în Iulius Town Timişoara).

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments