web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de motoare electrice Nidec de la Oradea a ajuns la afaceri de 34,5 mil. euro

Fabrica de motoare electrice Nidec de la Oradea a ajuns la afaceri de 34,5 mil. euro

Fabrica de motoare electrice şi echipamente de acţionare şi control pentru motoare electrice Nidec de la Oradea, deţinută de grupul japonez Nidec, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 163,6 mil. lei (34,5 mil. euro), în creştere cu 14% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Nidec Oradea a revenit anul trecut pe profit, obţinând un câştig net de 592.214 de lei (125.000 de euro), de la o pierdere de aproximativ 2,2 mil. lei (470.000 de euro), suferită în 2018, conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 479 de angajaţi.

Americanii de la Emerson au vân­dut în urmă cu patru ani diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corpo­ra­tion, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari. Fabrica de motoare electrice şi echi­pamente de acţionare şi control pentru motoare electrice Nidec de la Oradea are o suprafaţă totală de 25,6 hectare, din care 26.000 de metri pătraţi este suprafaţa construită.

Unitatatea a fost dezvoltată în cadrul parcului industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea. Fabrica de la Oradea se alfă în prezent în proprietatea concernul japonez Nidec Corporation, care deţine peste 230 de companii cu 110.000 de angajaţi Nidec a fost înfiinţată în iulie 1973 în Kyoto şi produce în prezent motoare mici, motoare pentru industria auto, motoare industriale, pentru electrocasnice, pentru componente electronice şi optice.

Articole similare

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW