web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin şi-a planificat investiţii în creşterea capacităţilor de producţie

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin şi-a planificat investiţii în creşterea capacităţilor de producţie

Kastamonu România (fosta Prolemn), controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, şi-a bugetat pentru cel de-al patrulea trimestru din acest an investiţii în creşterea capacităţii de producţie a feţelor de uşi, precum şi alte modernizări, proiecte care vor continua şi în 2021.

În fabrica Kastamonu din Reghin sunt produse plăci de tip HDF (plăci fibrolemnoase de înaltă densitate – n.red.), foi de uşi, PAL (plăci din aşchii de lemn) brut şi PAL melaminat, dar şi blaturi de bucătărie pentru reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distri­buitorii de materiale şi acce­sorii pentru industria mobilei.

Pe platforma de la Reghin funcţionează o linie de producţie pentru PAL, trei linii de melaminare, o linie de impregnare hârtie, o linie de producţie de blaturi de lucru, două linii de producţie feţe de uşi şi o unitate de producţie foi de uşi.

Exportul generează peste 50% din cifra de afaceri a companiei, incluzând gama de produse de la Reghin, dar şi articole complementare produse la fabricile Kastamonu din grup, cu destinaţii pe toate continentele.  Kastamonu livrează produsele realizate la Reghin în ţări precum Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt sau Franţa, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Kastamonu a raportat pentru 2019 afaceri totale de peste 605 mil. lei (127,6 mil. euro), o pierdere de 60,5 mil. lei (12,8 mil. euro), având un număr mediu de 863 de angajaţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a ajuns în prezent la 917 angajaţi. Kastamonu România face parte din Hayat Holding, cel mai mare jucător din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piaţa locală în 1998 prin preluarea a 98% din acţiunile Prolemn Reghin, care în aprilie 2012 a luat numele acţionarului său, Kastamonu.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW