web analytics
Sunteți aici
Home > ANUNȚURI > Tranzacţia anului vine din telecom: Grupul elen OTE, deţinut de nemţii de la Deutsche Telekom, a vândut operaţiunile fixe din România către Orange pentru 268 mil. euro

Tranzacţia anului vine din telecom: Grupul elen OTE, deţinut de nemţii de la Deutsche Telekom, a vândut operaţiunile fixe din România către Orange pentru 268 mil. euro

Grupul elen OTE, deţinut de nemţii de la Deutsche Telekom, a conformat luni dimineaţă vânzarea operaţiunilor fixe din România către Orange, liderul pieţei locale de telecom, într-o tranzacţie care evaluează compania la 500 mil. euro.

”Hellenic Telecommunications Organization S.A. (“OTE S.A.” sau “Compania”) anunţă încheierea unui acord de vânzare a cotei sale de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”) către Orange România.

La valoarea agreată de 497 milioane euro pentru întregul pachet de acţiuni (100%), valoarea acţiunilor deţinute de OTE este de 268 milioane euro, valoarea putând fi supusă unor ajustări, la încheierea tranzacţiei, pentru a balansa modificările anumitor elemente, precum datoria netă sau capitalul circulant. OTE îşi păstrează statutul de acţionar majoritar al Telekom Romania Mobile Communications S.A. (“TKRM”).

În prezent, TKR are o reţea fixă de telecomunicaţii la nivel naţional, care deserveşte aproximativ 930.000 de clienţi de Internet de mare viteză, şi 1,2 milioane de abonaţi la serviciile TV. În 2019, TKR a înregistrat venituri de 622 milioane euro. Tranzacţia nu este estimată a avea un impact major asupra fluxurilor de numerar sau contului de datorii ale OTE.

Achiziţia Telekom Romania Communications S.A. de către Orange România va determina o creştere a competitivităţii în piaţă, securizând totodată viitorul companiei prin investiţii pe termen lung, prin sprijinirea transformării digitale a economiei şi societăţii româneşti, oferind astfel perspective stabile şi pozitive pentru angajaţii săi.

Tranzacţia face obiectul aprobărilor instituţiilor cu rol de reglementare şi altor condiţii, finalizarea acesteia fiind estimată în a doua jumătate a anului 2021. La finalizarea acesteia, valoarea netă rezultată în urma tranzacţiei va fi distribuită acţionarilor.
 

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW