19.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, mai 18, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMallurile Iulius au obţinut venituri de aproape 100 de milioane de euro...

Mallurile Iulius au obţinut venituri de aproape 100 de milioane de euro din chirii

Proprietăţile de retail din grupul Iulius, deţinut de Iulian Dascălu, au generat în 2019 o cifră de afaceri cumulată de 453 de milioane de lei (96 mil. euro) în 2019, în creştere cu 14% comparativ cu anul precedent, arată datelor furnizate de reprezentanţii Iulius Group pentru Ziarul Financiar.

”Anul 2019 a fost un an cu performanţe pentru toate proiectele noastre. Creşterile reflectă atingerea unor niveluri de maturitate a acestora, însă reprezintă şi rezultatul implementării unor concepte pliate pe nevoile şi aşteptările comunităţilor. Anul trecut a adus creşteri de peste 10%, atât pentru chiriaşii noştri, cât şi pentru proiectele pe care le operăm. O tendinţă similară am înregistrat şi în primele două luni ale acestui an. Însă pentru întregul an 2020 estimăm să avem rezultate semnificativ sub aşteptările planificate încă din 2019”, spun oficialii Iulius Group.

Profitul total al mallurilor din grup a fost de 99 de milioane de lei în 2019. Cu un an în urmă ajunsese la 422 de milioane de lei. Grupul are patru malluri sub brandul Iulius – în Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Suceava – la care se adaugă unul în Iaşi, parte a ansamblului Palas. Ca venituri, Iulius Town Timişoara „cântăreşte“ cel mai mult în portofoliu. Din 2017, Iulian Dascălu împarte reţeaua Iulius Mall şi proiectul Iulius Town – care cuprinde atât mallul cu acelaşi nume, cât şi spaţii de birouri – cu fondul Atterbury Europe.

Reprezentanţii Iulius mai adaugă şi că în acest an au făcut investiţii consistente pentru a limita răspândirea coronavirusului. În mallurile din portofoliul dezvoltatorului sunt prezenţi peste 1.000 de retaileri. Proiectul Palas trece acum printr-un proces de extindere, care presupune livrarea a 60.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în următorii cinci ani. Cumulat cu spaţiile existente deja, Palas va ajunge la o suprafaţă de peste 135.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri clasa A. Grupul Iulius mai are în plan să construiască un proiect imobiliar gigantic în zona Romexpo din Bucureşti. Investiţia, care se apropie de 3 miliarde de euro, ar include un centru de conferinţe şi congrese, 14 turnuri de birouri, un muzeu de istorie monetară, un ocenariu şi un hotel de cinci stele.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments