19.7 C
Cluj-Napoca
joi, mai 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Lazăr din Baia Mare a ajuns la afaceri de 40 mil....

Familia Lazăr din Baia Mare a ajuns la afaceri de 40 mil. euro cu producătorul de carne şi preparate din carne Ferma Zootehnică

Producătorul de carne şi preparate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, a realizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 187 mil. lei (39,5 mil. euro), în creştere cu 7,6% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 2,4 mil. lei (circa 500.000 de euro), de 2,6 ori mai mic faţă de anul precedent, când compania din Baia Mare a ob­ţi­nut un câştig net de peste 6,2 mil. lei (circa 1,3 mil. euro), conform datelor publice.

Ferma Zootehnică a ajuns anul trecut la un număr mediu de 441 de angajaţi. Famila Lazăr controlează grupul de firme Ferma Zootehnică, care produce în sistem integrat circa 30-40 de tone de mezeluri şi carne proaspătă pe zi, sub brandurile Ferma Zootehnică, Mara-Muuu şi Pui de Moroşan, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Familia Lazăr deţine în judeţul Maramureş 1.000 de hectare de teren, propria fabrică de furaje, şapte ferme în care cresc 2.000 de vaci, 1.000 de oi şi 7.000 de porci pe serie, un abator, două fabrici de procesare a cărnii şi pro­-priul lanţ de magazine.

Compania produce peste 200 de preparate. Unele pro­du­se respectă reţetele tradiţionale (tobele, caltaboşul, micii sau afumăturile), iar altele sunt inspirate din bucătăria in­ter­­­na­­­ţio­nală (salamul Pancetta, aspicul de vită sau salamul Deco).

Preparatele marca Ferma Zootehnică se găsesc sub diferite forme: crude, semicrude, afumate, semipreparate şi materie primă pentru gătit (vita, porc, pui sau oaie), potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Pe lângă propria reţea de magazine, Ferma Zootehnică acoperă, prin distribuitori, majoritatea judeţelor din România. Compania vinde şi la export, unde realizează aproximativ 15% din business, potrivit unor informaţii furnizate anterior. Compania vinde animale vii în Liban, Israel, Spania şi Croaţia, şi preparate din carne în Spania, Franţa, Italia şi Germania.

Ferma Zootehnică este o companie cu capital 100% românesc care a fost înfiinţată în anul 1993 de soţii Rodica şi Florin Lazăr, cei doi acţionari ai companiei. Printre competitorii Fermei Zootehnice se numără producătorii de mezeluri Unicarm, Cris-Tim, Agricola şi alţii.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments