18.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 20, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTFamilia Rîtea din Cluj-Napoca a investit 50.000 de euro în atelierul de...

Familia Rîtea din Cluj-Napoca a investit 50.000 de euro în atelierul de creaţie Lampadaria Design

Soţii Dadiana şi Petru Cosmin Rîtea au dezvoltat un atelier de creaţie în Cluj-Napoca, bazându-se pe motive din natură, scrie revista lunară de lifestyle de lux După Afaceri Premium. Activitatea efectivă a Lampadaria a început în urmă cu un an, în noiembrie 2019, iar până la sfârşitul anului, în două luni, atelierul a generat o cifră de afaceri de peste 10.000 de euro. La capătul unor investiţii de 50.000 de euro, din care 40.000 de euro accesaţi din fonduri europene, iar restul economii personale, familia Rîtea a pornit, împreună cu cei trei angajaţi şi cu câţiva colaboratori, pe drumul manufacturii.

”Lampadaria Design este şi dorim să rămână afacerea familiei noastre. Investim multă răbdare şi speranţă în ea, tocmai din dorinţa de a creşte ceva din munca şi energia noastră”, spune Petru Cosmin Rîtea, cofondatorul micului business din Transilvania.

El şi soţia lui, Dadiana, sunt fanii ideii de reîntoarcere către natură şi tocmai de aceea au impus în familia lor o regulă: niciun weekend nu se petrece în interiorul oraşului. Uşor-uşor, crezul lor s-a transpus în textilele pe care le confecţionează în atelier – perne, jucării, huse pentru cărţi, săculeţi de voiaj, traverse pentru masă şi tot felul de obiecte pentru casă.

”Am analizat foarte bine posibilităţile, astfel încât să ne punem în valoare priceperea mea de inginer şi calităţile soţiei mele de designer. Astfel, am pus totul cap la cap şi acum suntem mulţumiţi de ce am reuşit şi încotro ne îndreptăm. În ţările vestice, acest model de «family business» există de mult timp, dar încet-încet, se pare că aceasta este o bună alternativă pentru orice afacere mică şi la noi în ţară”, spune Petru Rîtea.

Totul a început cu un proiect pentru o finanţare cu fonduri europene. Apoi lucrurile s-au legat armonios, iar visul a prins contur. Totuşi, şi experienţa şi-a spus cuvântul, pentru că niciunul dintre cei doi fondatori nu era la prima afacere. Dadiana a mai făcut antreprenoriat în domeniul designului vestimentar, iar Petru Rîtea a avut o afacere de livrare de mâncare vreme de şase ani.

Anul 2020 a început intens pentru familia Rîtea, prin pregătirea noilor colecţii şi participarea, în calitate de vizitatori, la Târgul internaţional de materiale textile de la Milano. Acolo şi-au găsit noi furnizori de materiale, şi nu de orice fel, ci reciclate. Preţurile produselor sub brandul creat în Cluj-Napoca pornesc de la 25 de lei şi pot ajunge la 180 de lei, în cazul seturilor de produse.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments