21.8 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, aprilie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de sisteme de evacuare Eberspaecher a ajuns la afaceri de peste...

Producătorul de sisteme de evacuare Eberspaecher a ajuns la afaceri de peste 1 mld. lei cu fabrica din Oradea

Producătorul de sisteme de evacuare Eberspaecher Exhaust Technology România, subsidiara locală a grupului german Eberspächer, cu afaceri globale de aproximativ 5 mld. euro şi circa 10.000 de angajaţi, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 1,096 mld. lei (231,4 mil. euro), aproape triplu faţă de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut pentru prima dată profit de la înfiinţare, încheind 2019 cu un câştig net de peste 14 mil. lei (3 mil. euro), de la o pierdere de 17,8 mil. lei (3,8 mil. euro), suferită în 2018, conform datelor publice.

Fabrica de sisteme de evacuare din Oradea a ajuns anul trecut la un număr mediu de 427 de angajaţi, cu 153 de oameni mai mulţi decât în anul anterior, potrivit site-ului mfinanţe.ro. Eberspaecher Exhaust Technology România a fost înfiinţată în luna decembrie 2015, având sediul în Parcul industrial I din Oradea. Germanii au inaugurat oficial fabrica de sisteme de exhaustare pentru industria auto (ţevi şi convertoare catalitice) de la Oradea în toamna anului 2016.

Fabrica Eberspaecher are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este suprafaţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni, pe un teren de circa 11 hectare, din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Unitatea de producţie de la Oradea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri, aflându-se în vecinătatea fostului centru de producţie şi suport Emerson, actualul sediu Nidec (în 2016 operaţiunile Emerson din Oradea au fost preluate integral de japonezii de la Nidec Corporation).

Fabrica Eberspaecher din Oradea produce pentru constructorii auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW, dar colaborează şi cu alţi clienţi care livrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer), conform unor informaţii anterioare. Eberspächer este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Printre clienţii germanilor se numără aproape toţi producătorii de autovehicule de pasageri şi comerciale din Europa, America de Nord, dar şi din Asia.

Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspächer, ca o întreprindere meşteşugărească. În prezent grupul german are peste 80 de unităţi de producţie în 29 de ţări, în care lucrează circa 10.000 de angajaţi. În 2019, grupul german a realizat o cifră de afaceri totală de aproximativ 5 mld. euro, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments