web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Investiţie de 12 mil. euro în extinderea cu 30 de hectare a parcului etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca

Investiţie de 12 mil. euro în extinderea cu 30 de hectare a parcului etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca

Consiliul Judeţean Cluj a demarat proiectul de revitalizare şi extindere a parcului etnografic ”Romulus Vuia” din zona pădurii Hoia, Cluj-Napoca, o investiţie de aproximativ 12 milioane de euro. Investiţia presupune extinderea parcului etnografic cu 30 de hectare, acesta urmând să ajungă la o suprafaţă de 42 de hectare, aproape triplă faţă de cea actuală.

În cadrul proiectului ce vizează pădurea-parc Hoia urmează să fie amenajată pajiştea cu scenă în aer liber, promenada muzeului etnografic, Bike-Park Hoia, locuri de joacă pentru copii, o pârtie de sanie, trasee pentru biciclete şi alei pietonale, un circuit de gimnastică în aer liber cu sistem de iluminat nocturn, locuri speciale pentru picnic şi grătar, parc canin etc. Totodată, urmează să fie realizate drumurile şi aleile de acces, un sat de vacanţă în cadrul căruia toţi cei interesaţi vor putea deprinde meşteşuguri tradiţionale, un centru pentru vizitatori şi o clădire administrativă.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW