web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Cooperativa Someş Arieş a făcut anul trecut 1 milion de lei din producţia de brânzeturi sub brandul propriu Produs de Ţaga

Cooperativa Someş Arieş a făcut anul trecut 1 milion de lei din producţia de brânzeturi sub brandul propriu Produs de Ţaga

Cooperativa Agricolă Someş Arieş, formată din 70 de fermieri din judeţele Bistriţa, Sălaj, Cluj, Mureş şi Alba, care deţine Fabrica de Brân­zeturi Tran­sil­vania, a făcut anul trecut 1 milion de lei din producţia de brân­zeturi sub bran­dul propriu Produs de Ţaga, în creştere cu 25% faţă de anul trecut, arată datele Confidas, platformă de analiză financiară a com­paniilor. La nivelul cooperativei, veniturile totale au fost de 36 de milioane de lei, mai mari cu 11% decât în anul anterior.

Fermierii au un efectiv de 7.000 de capete de bovine şi în 2019 au produs circa 42.000 de litri de lapte zilnic. Pe lângă producţia în propria fabrică, ei furnizează laptele pentru procesare către FrieslandCampina, Sanlacta, Unilact şi Romfulda. Dan Ţandea, preşe­din­tele cooperativei, spunea anterior că cererea pentru lapte, în special pentru cel ecologic, este foarte mare şi tot mai mulţi procesatori vor să colaboreze cu ei.

În fabrica de la Ţaga, cooperativa produce brânzeturi sub brandul propriu Produs de Ţaga, pe care le comercializează în magazinele mici din judeţul Cluj, dar şi sub mărci private ale FrieslandCampina, brânza Năsal Napolact, potrivit reprezentanţilor cooperativei. De asemenea, membrii cooperativei oferă ser­vicii agricole, precum distribuţia de in­pu­turi, consultanţă agricolă sau furnizarea pro­du­selor petroliere, pentru peste 2.000 de ferme.

Anul trecut, cooperativa a construit o fabrică de nutreţuri combinate cu 3 milioane de euro, din fonduri europene şi fonduri proprii, pentru a nu mai depinde de nimeni în ceea ce priveşte hrana animalelor şi spaţiul de depozitare a acesteia.

Articole similare

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW